Fotbal intern

Debutul lui Adrian Mutu la naţionala U21, amânat cinci luni. România – Danemarca se va juca în noiembrie

04.04.2020 | 11:39
Debutul lui Adrian Mutu la nationala U21 amanat cinci luni Romania  Danemarca se va juca in noiembrie
ADVERTISEMENT

UEFA a decis ca meciurile din preliminariile EURO U21, programate inițial în martie și iunie, să se joace în luna noiembrie, când naționala României ar urma să întâlnească Danemarca.

România – Danemarca, în noiembrie

Adrian Mutu urma să debuteze pe banca naționalei de tineret pe 26 martie, la Craiova, împotriva Danemarcei, însă partida a fost amânată de UEFA din cauza pandemiei de coronavirus, fără să se ofere o dată exactă de disputare.

ADVERTISEMENT

Forul continental a decis ulterior ca partidele din preliminariile Campionatului European U21, programate inițial în martie și iunie, să se joace în noiembrie, urmând ca meciul dintre România și Danemarca, duelul primelor două clasate din grupa a opta de calificare, să se joace în ultima etapă a fazei grupelor.

Ziua și ora de disputare a meciului nu au fost încă stabilite, federațiile urmând să ajungă la un acord.

ADVERTISEMENT

Până la meciul cu Danemarca, dacă situația o va permite, România va juca în septembrie cu Finlanda și Malta, ambele meciuri în deplasare, și în octombrie în Ucraina și „acasă” cu Malta.

Programul României U21 în grupa de calificare la Campionatul European:

  • Finlanda – România, 4 septembrie
  • Malta – România, 8 septembrie
  • Ucraina – România, 9 octombrie
  • România – Malta, 13 octombrie
  • România – Danemarca, noiembrie
ADVERTISEMENT

Cinci puncte de lider

După disputarea primelor cinci etape ale fazei grupelor, România U21 ocupă locul cinci, cu 10 puncte, la cinci lungimi în spatele liderului Danemarca, care a avut un parcurs perfect.

La EURO U21, ce se va juca în Ungaria și Slovenia, se vor califica direct câștigătoarele celor nouă grupe de calificare, cel mai bun loc doi, în timp ce restul de opt formații care vor termina grupa pe locul secund vor disputa baraje.

ADVERTISEMENT

Următoarea ediție a Campionatului European de Tineret va propune un format cu 16 echipe, reprezentativele celor două țări gazdă, Ungaria și Slovenia, fiind direct calificate.

  • 10 puncte are România U21 după disputarea primelor cinci etape din grupă
ADVERTISEMENT