Sport

Debutul lui Messi la PSG se lasă așteptat. Pochettino: „Trebuie să găsim un echilibru”

Deși a intrat în programul normal de pregătire al echipei, starul argentinian va debuta abia peste o săptămână. Mauricio Pochettino a oferit mai multe detalii pe marginea subiectului.
19.08.2021 | 23:24
Debutul lui Messi la PSG se lasa asteptat Pochettino Trebuie sa gasim un echilibru
ADVERTISEMENT

Așteptat cu nerăbdare de fanii din întreaga lume, debutul lui Lionel Messi s-ar putea produce abia în etapa a treia din Ligue 1, respectiv 29 august, când PSG va evolua pe terenul celor de la Brest. Motivul? Abia atunci va putea fi 100% pregătit din punct de vedere fizic.

Criteriile pe care ne concentrăm sunt de ordin fizic, fotbalistic și de dinamică a lotului. Trebuie să găsim un echilibru”, a explicat Mauricio Pochettino înaintea duelului cu Brest, programat vineri, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Venirea starului argentinian ar putea marca, însă, despărțirea de Kylian Mbappe, care nu doar că a refuzat toate ofertele de prelungire a contractului scadent în vara anului viitor, dar le-a solicitat șeicilor să reia negocierile cu Florentino Perez în vederea transferului său la Real Madrid.

Debutul lui Messi la PSG s-ar putea produce abia pe 29 august

Știm deja cine este Leo, ce reprezintă el. Totul este pozitiv. Există o atmosferă foarte bună în grup, iar el s-a adaptat foarte bine și foarte repede. Sunt mulțumit de felul în care lucrează toată lumea.

ADVERTISEMENT

Analizăm dacă va fi sau nu în lotul pentru meci. Criteriile pe care ne concentrăm sunt de ordin fizic, fotbalistic și de dinamică a lotului. Trebuie să găsim un echilibru.

Există un sentiment foarte bun în vestiar, iar când există atâta talent într-o echipă ca a noastră, înțelegerea nu este doar în vestiar, ci și pe teren”, a declarat Mauricio Pochettino în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Cât despre Mbappe, în ciuda zvonurilor privind plecarea sa la Real Madrid, tehnicianul nu a ezitat să-și exprime convingerea că acesta va îmbrăca tricoul vicecampioanei Franței până la finalul stagiunii: „Munceşte mult ca să aibă un sezon bun. Nu ne gândim la ce se spune de câteva săptămâni. Este jucătorul nostru şi îl văd rămânând în acest sezon pe care tocmai l-am început”.

PSG, reacție fermă după ce s-a speculat că a vândut un milion de tricouri cu numele lui Messi în 24 de ore

În altă ordine de idei, chiar dacă recunoaște că vânzările au explodat odată cu venirea lui Lionel Messi, PSG neagă zvonurile potrivit cărora ar fi obținut venituri de circa 105 milioane de dolari la doar 24 de ore după oficializarea transferului.

ADVERTISEMENT

E o nebunie să vină cu astfel de numere. Da, trendul vânzărilor este unul fenomenal, dar suntem foarte departe de acel milion de tricouri vândute. Înțelegerea cu Messi s-a realizat foarte rapid, nu e ceva ce am fi putut anticipa.

Rămânem atenți, dar depindem și de partenerii noștri și de modul în care ei produc aceste tricouri. Indiferent că e vorba de Nike, Adidas sau Puma, toți au aceeași abordare în ceea ce privește producerea și numărul de tricouri puse la vânzare. Nu suntem magicieni.

Pentru moment, am lansat doar două seturi de echipament, cel de acasă și cel de deplasare. Vor mai exista încă două, care vor fi lansate în septembrie și în ianuarie.

În ultimele două sezoane, cu patru modele de tricou, am reușit să ajungem la un milion de bucăți vândute”, a declarat Fabien Allegre, directorul de marketing al lui PSG.

ADVERTISEMENT