Fotbal intern

Chipciu, Tănase, POPA. Cine iese să intre SĂNMĂRTEAN?

Lucian Sănmărtean, transferul la care Gigi Becali a visat cu ochii deschişi în ultimii ani, se va finaliza astăzi, după ce jucătorul va ajunge la Bucureşti şi va efectua vizita medicală!...
08.02.2014 | 00:17
Chipciu Tanase POPA Cine iese sa intre SANMARTEAN

Lucian Sănmărtean, transferul la care Gigi Becali a visat cu ochii deschişi în ultimii ani, se va finaliza astăzi, după ce jucătorul va ajunge la Bucureşti şi va efectua vizita medicală! Chiar dacă patronul radiază de fericire, acest transfer le provoacă multe coşmaruri viitorilor săi coechipieri. Pentru că bistriţeanul, avînd din start, pe lîngă argumentul valorii indubitabile şi statutul de favorit al şefului, va fi titular indiscutabil. Indiferent de sistemul în care Steaua va juca.  Şi pînă la realizarea acestei tranzacţii pe posturile de mijlocaşi ofensivi era bătaie mare. Acum, concurenţa este şi mai acerbă, iar cel poreclit cîndva “micul Platini” va face victime colaterale. Site-ul FANATIK.RO a anunţat în exclusivitate sosirea lui Lucian Sămnărtean în Ghencea încă din 1 februarie 2014.

FANATIK.RO vă prezintă permutările pe care Reghecampf va fi nevoit să le facă pentru a-i face loc în echipa de start lui Sănmărtean. De asemenea, FANATIK.RO a cerut părerile a cinci specialişti, toţi antrenori cunoscuţi, care, la unison, susţin că Adi Popa va fi cel sacrificat pentru a fi titularizat Lucian.

Poate schimba liniile ca la hochei

Paradoxal, cu toate că a insistat foarte mult pentru acest transfer, Reghecampf şi-a asigurat o durere de cap în plus, fiindcă în lot este inflaţie de mijlocaşi şi îi va fi destul de greu să-i mulţumească pe toţi! Dacă ar folosi sistemul 4-1-4-1 şi ar putea face schimbări ca la hochei, tehnicianul “roş-albaştrilor” ar putea avea la dispoziţie trei linii. Pentru că, incluzîndu-i şi pe “renegaţii” Adrian Cristea şi Mihai Costea, care în acte sînt tot fotbaliştii campioanei, are un total de 12 fotbalişti pentru patru posturi. Iată posibilele “linii” de mijlocaşi ofensivi:

1. Chipciu, N. Stanciu, Sănmărtean, Cr. Tănase

2. Ad. Popa, Răduţ, Keşeru, G. Iancu

3. Grădinaru, Ad. Cristea, Costea, Tîrnovan

FANATIK.RO a discutat cu mai mulţi antrenori din Liga 1 despre transferul iernii în Liga 1. Ilie Stan, tehnician care l-a avut elev la Vaslui, susţine că achiziţionarea sa este o greşeală a campioanei. Petre Grigoraş şi Dumitru Dumitriu au indicat o “victimă” sigură, pe Adrian Popa. Iar Emeric Ienei şi Ionuţ Chirilă au spus că n-are cum să nu joace titular.

“Pentru ce a fost adus? Unde o să joace?”

“La Steaua nu era nevoie de Sănmărtean, pentru că el dă cel mai bun randament în banda stîngă, iar în banda stîngă Steaua îi are pe Tănase, Chipciu şi Pîrvulescu. Mai poate juca în spatele vîrfurilor, însă Reghe îi are acolo pe Stanciu, Keşeru şi Iancu, Şi atunci de ce a fost adus Sînmărtean, unde o să joace el? Dar am înţeles că a fost dorinţa patronului şi nu vreau să comentez mai multe. Oricum, tot Steaua va cîştiga campionatul, nu are rival în prima ligă. La meciurile amicale nu au fost organizaţi, însă situaţia se va schimba în partidele oficiale. Steaua are un potenţial fizic foarte bun şi să nu uităm de calitatea jucătorilor”, a declarat Ilie Stan pentru FANATIK.RO.

“Eu l-am descoperit la 14 ani!”

Ionuţ Chirilă, antrenorul Concordiei Chiajna, primul adversar al Stelei într-un meci oficial din 2014, este convins că Sănmărtean este achiziţia-cheie pentru campioană. “Dacă îl ştiu eu pe Sămnărtean? Păi, eu l-am descoperit, eu l-am convocat pentru prima oară la echipa naţională de tineret, cînd avea 14 ani! Dar e sigur? L-a luat Steaua? Un jucător imens! Steaua a făcut o super afacere că l-a adus! Are viteza necesară de a juca şi pe benzi, dar şi în spatele vîrfurilor. E fotbalistul care îţi poate oferi pasa decisivă, care ştie să îţi scoată repede omul din joc, sincer mie mi se pare că în toată cariera lui a evoluat la echipe prea mici comparativ cu calitaţile pe care le posedă! O să îmi fie greu în Ghencea, mai ales că mi s-au accidentat la ultimul amical doi jucători. Bucurică, fundaşul meu stînga are deja piciorul în ghips după ce a suferit o fractură de peroneu, iar Wellington are entorsă de gradul doi, în condiţiile în care Chiajna e singura echipă din Liga I care nu a făcut nici un transfer în această iarnă. Sper să trecem cu bine testul din Ghencea. Şi cînd mă gîndedesc ce echipă au… Păi, Steaua, la mijloc,  poate schimba liniile ca la hochei, să iasă 4 jucători şi să intre alţi 4! Steaua şi cînd joacă prost cîştigă, asta înseamnă să fii o echipă mare”, a spus Ionuţ Chirilă pentru FANATIK.RO.

“Popa o să iasă din primul 11”

Alt antrenor care crede că Steaua nu va avea rival la titlu este Petre Grigoraş. “Cei de la Steaua au analizat foarte bine în ce zonă au nevoie de întăriri şi consider că au făcut alegerea potrivită prin aducerea lui Sănmărtean. El este un plus pentru orice echipă. Probabil că din primul 11 va ieşi Popa iniţial, chiar dacă Chipciu revine după o accidentare. Însă dacă el nu va da randamentul aşteptat, în mod cert va fi trecut pe bancă. Nimeni nu e titular incontestabil. Nu ştiu unde va juca, dacă în centru sau pe partea stîngă. Cert este că noul sistem pe care am observat că Reghecampf îl foloseşte, cu un singur închizător, Sănmărtean poate juca pe ambele poziţii fără probleme”, a precizat Petre Grigoraş pentru FANATIK.RO.

“Va fi liderul din teren al Stelei”

Venerabilul Emeric Ienei spune că, odată venit la Steaua, Sănmărtean poate spera şi la o revenire de senzaţie la naţională. “E un cîştig pentru Steaua, deoarece Sănmărtean este un jucător care loveşte balonul foarte bine cu ambele picioare. Este unul dintre cei mai buni mijlocaşi de la noi din ţară şi cred că poate să-i tragă după el şi pe jucătorii mai tineri ai lui Reghecampf. În plus, eu cred că Sănmărtean poate să fie chiar şi un lider în teren, chiar dacă Pintilii este desemnat căpitanul echipei“, a declarat Emerich Ienei pentru FANATIK.RO.

“Reghe ştie deja pe ce post îl va folosi”

“Acest transfer este un mare cîştig pentru Steaua. Cred că Sănmărtean are locul asigurat de titular la Steaua, altfel nu venea în Ghencea. În plus, nu cred că îl mai  aduceai la echipă dacă nu ai de gînd să nu-l foloseşti titular. Din păcate, eu cred că Adi Popa va trece pe bancă. Sînt sigur că Reghe deja are în cap pe ce poziţie o să-l utilizeze pe Lucian, pentru că nici Chipciu nu va lipsi din primul 11″!, a comentat Dumitru Dumitriu pentru FANATIK.RO.

 145
de meciuri şi 11 goluri a strîns Sănmărtean la FC Vaslui. Plus 39 de assisturi

Cum ar arăta Steaua în sistemul 4-2-3-1

Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Pintilii, Prepeliţă – Chipciu, Sănmărtean, Tănase – Piovaccari

Cum va arăta Steaua în sistemul 4-1-4-1

Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Pintilii – Chipciu, Sănmărtean, Stanciu, Tănase – Piovaccari

 

 

Tags: