DISPERARE în clanul Becali! Datornici “executaţi” la sînge

Adrian Dumitru   
în Fotbal intern
29/04/2014, 00:08
DISPERARE în clanul Becali! Datornici “executaţi” la sînge GALERIE FOTO

Perioada de încarcerare la care sînt supuşi fraţii Ioan şi Victor Becali le-au dăunat acestora, pe lîngă componenta privativă de libertate, şi din punct de vedere financiar. Fără jucători transferaţi şi cu averile pe o pantă descendentă accentuată, machedonii au apelat la gesturi disperate pentru a-şi menţine familia în traiul obişnuit, de lux! Chiar dacă au reuşit să îşi păstreze jucătorii vedetă, Alexandru Chipciu, Cristi Tănase, Dragoş Grigore sau Cosmin Matei printre ei, detenţia dăunează afacerii din care fraţii Becali construiseră un adevărat imperiu, impresariatul. Lipsa transferurilor şi racolarea noilor talente de către alţii i-au făcut pe verii lui Gigi să strîngă serios cureaua şi, prin intermediul unui apropiat, să recupereze urgent toate datoriile acumulate de fotbalişti către ei.

Ioan Becali

Au pus presiune pentru 2.500 de euro, cît aruncau altădată la o mînă de poker!

Printre cei care aveau bani împrumutaţi de la  fraţii Victor şi Ioan Becali se numără ori s-au numărat Denis Alibec, Cosmin Matei şi Paul Papp, însă lista, conform apropiaţilor celor doi impresari, este mult mai lungă. “Dragoş, un apropiat al celor doi impresari, s-a ocupat personal de strîngerea banilor. Jucătorii au fost sunaţi de Giovani, care le-a cerut insistent să restituie banii pe care aveau să îi dea, iar dacă nu dispuneau de suma respectivă, să facă urgent rost de aceasta. A fost presiune mare pe unii fotbalişti, dar pînă la urmă cei trei şi-au achitat datoriile pentru că li s-a transmis că fraţii Becali au nevoie urgent”, a fost dezvăluirea făcută de apropiaţi. Aceştia au dezvăluit şi sumele la care se ridicau datoriile, cea mai mare fiind a lui Cosmin Matei, de aproximativ 5.000 de euro, în timp ce Denis Alibec şi Paul Papp aveau 2.500 de euro, respectiv 3.500.

Îşi premiau jucătorii cu sume mari de bani

În perioada de glorie, fraţii Becali obişnuiau să atragă jucătorii cu bani serioşi ca să-i “hotărască” să semnezecu ei contracte de impresariat. Era un “premiu” pentru decizia lor. Un astfel de caz este cel al lui Denis Alibec, care ar fi primit 5000 de euro la 17 ani, cînd a decis să fie reprezentat de cei mai în vogă agenţi la vremea respectivă. “Era o practică obişnuită pentru ei, aşa au procedat cu toţi fotbaliştii care reprezentau un talent deosebit şi alegeau să fie reprezentaţi de ei doi”, au povestit oameni din anturajul fraţilor Becali.

P: Pariază pe Liga Campionilor la Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare!

Închide ×