Fotbal international

Decăderea lui Cristiano Ronaldo! Şase luni de coşmar: exilat pe bancă la Manchester United, şomer la CM 2022 şi rezervă în optimile de finală

Cristiano Ronaldo are parte de şase luni de coşmar, iar totul a culminat cu retrogradarea lui pe banca de rezerve la meciul Portugalia - Elveţia.
07.12.2022 | 00:37
Decaderea lui Cristiano Ronaldo Sase luni de cosmar exilat pe banca la Manchester United somer la CM 2022 si rezerva in optimile de finala
Cum au arătat cele mai grele şase luni din cariera lui Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT

În urmă cu şase luni, Cristiano Ronaldo nu-şi imagina că la Campionatul Mondial 2022 va fi fără echipă şi că va începe un meci crucial din postura de rezervă. Portughezul a ajuns şomer în Qatar şi a privit de pe bancă, timp de 73 de minute, cum Portugalia a făcut spectacol cu Elveţia.

Decăderea lui Cristiano Ronaldo a început în startul sezonului 2022-2023

În timp ce Manchester United pregătea sezonul 2022-2023 cu meciuri amicale în Bangkok şi Melbourne, Cristiano Ronaldo era lăsat acasă pentru a-şi rezolva probleme personale. Tot atunci, presa din Anglia vuia de zvonuri ale plecării portughezului de pe “Old Trafford”.

ADVERTISEMENT

Pe 31 iulie, Manchester United a jucat un amical cu Rayo Vallecano, pe “Old Trafford”, iar Cristiano Ronaldo era schimbat de Erik ten Hag la pauză. În loc să aştepte finalul partidei, CR7 a plecat direct acasă, ceea ce i-a adus imediat retrogradarea pe banca de rezerve a “diavolilor”.

Cristiano Ronaldo a prins primul “11” al lui Manchester United în doar 4 meciuri din Premier League, iar titular indiscutabil a fost în cele 6 partide din grupele Europa League. Retrogradarea l-a făcut să ofere cel mai exploziv interviu al finalului de an, ceea ce i-a adus şi plecarea de la echipă.

ADVERTISEMENT

Interviul în care Cristiano Ronaldo nu a iertat pe nimeni: “Mă simt trădat de Manchester United”

Pe 13 noiembrie, în timp ce Manchester United o învingea pe Fulham, scor 2-1, fără Cristiano Ronaldo în lot, presa din Anglia oferea primele declaraţii dintr-un interviu incendiar. Încă sub contract cu formaţia de pe “Old Trafford”, portughezul îl lua la ţintă pe Erik ten Hag, antrenorul echipei.

“Mă simt trădat de Manchester United. Au încercat să mă forţeze să plec. Nu doar antrenorul, dar şi alte persoane din jurul clubului. Simt că sunt persoane care nu mă vor la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Nu doar sezonul acesta, cât şi în stagiunea trecută. Nu am respect pentru Erik ten Hag pentru că nici el, la rândul lui, nu-mi arată respect. Este simplu”, spunea Cristiano Ronaldo.

Manchester United s-a despărţit de Cristiano Ronaldo înaintea startului Mondialului din Qatar

La nouă zile de la apariţia interviului, pe 22 noiembrie, Manchester United anunţa rezilierea de comun acord a contractului lui Cristiano Ronaldo. Toţi ochii erau pe starul Portugaliei, care începea Campionatul Mondial 2022 din postura de şomer.

ADVERTISEMENT

Răspunsul lui Cristiano Ronaldo a venit pe teren, cu un gol în Portugalia – Ghana 3-2, după un penalty foarte uşor acordat. CR7 a ieşit din nou în evidenţă, însă într-un mod negativ, în victoria lusitanilor din meciul cu Uruguay, scor 2-0, când aproape implora FIFA să-i atribuie golul marcat de Bruno Fernandes.

În înfrângerea cu Coreea de Sud, scor 1-2, Cristiano Ronaldo a fost cel mai slab jucător de pe teren şi a greşit la primul gol al asiaticilor. În minutul 65 al partidei, Fernando Santos a decis să-l scoată de pe teren, iar CR7 a fost vizibil nemulţumit de decizia selecţionerului.

“Am văzut imaginile şi nu mi-a plăcut deloc. Chiar nu mi-a plăcut deloc. Aceste poveşti trebuie rezolvate intern şi aşa s-a întâmplat. Punct final în ce priveşte această problemă” – Fernando Santos, despre gesturile făcute de Cristiano Ronaldo

Portughezii au cerut ca Ronaldo să nu fie titular cu Elveţia, Fernando Santos s-a conformat

Înaintea meciului cu Elveţia, jurnaliştii de la A Bola au realizat un sondaj de opinie în rândul fanilor Portugaliei. Întrebarea era dacă Ronaldo trebuie sau nu să fie titular în optimile de finală. 70% dintre portughezi l-au trimis pe banca de rezerve.

Contra Elveţiei, în optimile de finală, Fernando Santos s-a conformat dorinţei portughezilor şi Cristiano Ronaldo a început rezervă. Lusitanii au făcut show fără CR7, după ce fotbalistul de 37 de ani a intrat pe teren la scorul de 5-1.

Cristiano Ronaldo s-a chinuit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, având un gol anulat pentru un ofsaid, însă Rafael Leão a fost cel care a închis tabela, cu al şaselea gol al lusitanilor. La final, Ronaldo a mers în faţa galeriei, a aplaudat scurt şi a plecat la vestiare, în timp ce colegii lui sărbătoreau pe teren, în faţa suporterilor, calificarea în sferturile de finală.

În toată această perioadă, singura veste bună pentru Cristiano Ronaldo este că Al Nassr este pregătită să-i ofere un salariu faraonic, de aproape 200.000.000 de euro pe an.

  • 20.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT