Decalogul lui Antonio Conte pentru jucătorii de la Juventus

A devenit o modă ca antrenorii, în special cei ai echipelor mari, să instituie în vestiar nişte reguli stricte, iar omul de pe banca lui Juventus, campioana Italiei, nu face excepţie. Antonio...
23.08.2013 | 16:24
Decalogul lui Antonio Conte pentru jucatorii de la Juventus
ADVERTISEMENT

A devenit o modă ca antrenorii, în special cei ai echipelor mari, să instituie în vestiar nişte reguli stricte, iar omul de pe banca lui Juventus, campioana Italiei, nu face excepţie. Antonio Conte şi-a stabilit un decalog de reguli care trebuie respectate cu stricteţe de către jucătorii săi.

1. Echipa este întotdeauna înainte de cel mai bun jucător.

”Noi vine mereu înaintea lui eu” – a fost primul lucru pe care Conte l-a spus în vestiarul lui Juventus . Asta elimină categoric orice tentativă de individualism şi jocul lui Juventus demonstrează un spirit de grup absolut remarcabil.

ADVERTISEMENT

2.Foamea de victorie trebuie cultivată zilnic.

Jucătorii obişnuiesc adesea să ajungă la un nivel de suprasaturare atunci cînd obţin multe performanţe şi se pierde mult din motivaţie. Conte le cere celor de la Juve să nu cadă în această capcană, explicîndu-le că fiind foarte montaţi în atrenamente şi meciuri amicale vor putea păstra acest tonus meci de meci.

3.Încredeţi-vă în antrenor şi urmaţi-l mereu.

Acest lucru l-au învăţat şi înţeles la perfecţie oamenii lui Conte, care au executat cerinţele sale fără a pune vreodată o singură întrebare şi victoriile au venit. Sunt însă doi ani plini de succese şi acum Conte se teme că această disciplină se mai poate eroda.

ADVERTISEMENT

4.Antrenamentul e prima piatră a succesului

Va juca întotdeauna cel care va demonstra că merită prin felul în care s-a pregătit întreaga săptămînă. Nu există jucători favoriţi, cu regim preferenţial de pregătire, nici titulari care să nu se teamă pentru locul lor în echipă.

5.Să aveţi o viaţă sănătoasă în afara gazonului.

Conte nu e de acord cu excesele culinare, cu tipul de mîncare fast-food, cu băuturile carbogazoase, cu nopţile pierdute în localuri de noapte.

ADVERTISEMENT

6. Pe teren gîndiţi-vă mereu să atacaţi

Aceasta este filozofia de joc a lui Conte. Dacă te duci mereu, ca un tăvălug, către poarta adversă este imposibil să nu răpui rezistenţa adversarului şi să îi reduci substanţial posibilitatea de a fi el perriculos.

7.Rapiditatea de deplasare şi de gîndire în teren

Nu se acceptă momentele de joc mort, acele pauze care apar frecvent în evoluţia jucătorilor. Fotbaliştii trebuie să gîndească rapid faza şi să se deplaseze permanent la fel de rapid, dacă vor să fie mereu înaintea adversarului ăi să-l surprindă.

ADVERTISEMENT

8.Puneţi suflet în tot ceea ce faceţi

Conte vrea ca elevii săi să nu fie ca nişte roboţi, ci să trăiască fiecare moment al jocului cu sufletul. Numai în acest fel poţi să păstrezi aceeaşi intensitate în evoluţie.

ADVERTISEMENT

9. Juventus are o istorie glorioasă şi trebuie să-i respectaţi blazonul

Trebuie să existe în mintea jucătorilor faptul că se află la un club mare, cu istorie bogată în trofee şi la care există o anumită atitudine de maximă dăruire faţă de culorile alb-negru. Cine nu poate să se conecteze la această cerinţă nu va reuşi la Juventus.

10. Trebuie să fiţi agresivi, dar corecţi

Conte cere fotbaliştilor aşa numita agresivitate pozitivă, care înseamnă pressing, multă mişcare în teren, nelăsarea adversarului să îşi facă jocul, dar toate acestea fără comiterea de durităţi