News

Decathlon retrage de pe piață un costum de baie marca Adidas! Poate cauza vătămări

28.03.2019 | 10:03
Decathlon retrage de pe piata un costum de baie marca Adidas Poate cauza vatamari

Decathlon, companie de producere și desfacere de articole sportive, a anunțat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor(ANPC) că retrage de pe piață costumele de baie Adidas Infinate 3 Stripes din cauza faptului că poate cauza vătămări.

Decathlon retrage de pe piață costumele de baie Infinate 3 Stripes marca Adidas

Acestea au fost vândute în România între 1 ianuarie 2018 și 4 februarie 2019 și au fost realizate în Tunisia. Într-un anunț al ANPC se arată că Adidas a constatat că „liniile de pe marginea costumului nu sunt prinse bine şi dacă se desprind se pot bloca în diverse obiecte sau alţi copii, înauntru sau în afara apei, cu potenţial de a cauza vătămăr”.

Costumele de baie se vor retrage până la data de 22 septembrie 2019. „Această defecţiune va fi corectată prin rambursarea costului produsului. Costurile reparaţiei vor fi suportate de către distribuitor”, informează Decathlon.

Decathlon retrage de pe piață un costum de baie marca Adidas! Poate cauza vătămări
Costumul de baie este retras deoarece oate cauza vătămări

Compania a primit 175 de reclamații din 350.000 de produse vândute

De asemenea, compania a primit 175 de reclamații din 350.000 de produse vândute, dar nu au fost raportate accidente. Drept urmare, reprezentanții Decathlon au precizat că: „retragerea a fost anunţată de producător la nivel european la organismul corespunzător din cadrul Comisiei Europene. Numărul notificării este 2018_1509. Fiecare client care are produsul înregistrat pe cardul de fidelitate Decathlon va fi contactat prin poştă sau pe e-mail”.

Decathlon retrage de pe piață un costum de baie marca Adidas! Poate cauza vătămări
Decathlon este cel mai mare vânzător de produse sportive

Compania este prezentă și în țara noastră din anul 2009, an în care a deschis o unitate în centrul comercial Militari Shopping Center din Capitală, ce are 4.200 de metri pătrați și aproximativ 80 de angajați. În anul 2013, Decathlon deținea 11 magazine. Aceasta are sediul în Villeneuve d’Ascq și a fost înființată în anul 1976 și este prezentă în 45 de țări cu mai mult de 1400 de mgazine, fiind, de asemenea, și cel mai mare vânzător de produse sportive din lume.