News

Decathlon retrage de pe piață un produs periculos pentru copii. Ce trebuie să facă cei care l-au cumpărat

Un produs potențial periculos pentru copii a fost retras de pe piață de compania Decathlon.
31.07.2021 | 09:31
Decathlon retrage de pe piata un produs periculos pentru copii Ce trebuie sa faca cei care lau cumparat
ADVERTISEMENT

În plin sezon estival, compania Decathlon a anunțat că retrage de pe piață un produs potențial periculos pentru sănătatea copiilor.

E vorba de modelele de colace de înot cu hamac integrat. Reprezentanții lanțului de magazine au anunțat că au luat decizia după ce s-a descoperit un risc potențial privind ruperea unei lipituri.

ADVERTISEMENT

Un tip de colac pentru copii, retras de pe piață de Decathlon. Ce trebuie să facă cei care l-au achiziționat

Decathlon a notificat deja Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) privind această decizie radicală în ceea ce privește tipul de colace.

Conform ANPC, produsul colac pentru piscină cu hamac integrat pentru copii marca Nabaiji a fost vândut în România în perioada 1 ianuarie-3 iulie 2021.

ADVERTISEMENT

Producătorul a informat că, în cazuri foarte rare, lipitura se poate rupe treptat și parțial separând partea gonflabilă de partea de țesătură pe care stă copilul.

”Nu am întâmpinat niciun accident legat de această problemă, cu toate acestea nu dorim să ne asumăm niciun risc în ceea ce privește siguranța tinerilor noștri utilizatori și, prin urmare, retragem toate produsele noastre de pe piață”, au transmis reprezentanții producătorului, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Conform acestora, clienții care au cumpărat acest produs pot să îl returneze la cel mai apropiat magazin. Clienții vor primi înapoi contravaloarea colacului.

ANPC, mai multe controale în ultima perioadă

În ultimele zile, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a efectuat mai multe controale la comercianții din țară.

ADVERTISEMENT

Inspectorii ANPC au luat la verificat magazinele pentru a se asigura că alimentele sunt depozitate corespunzător, date fiind temperaturile extrem de ridicate.

Într-un hipermarket din Capitală, comisarii au găsit mai multe probleme. Frigidere nefuncţionale, produse lăsate în căldură sau expirate şi mizerie. După control, inspectorii au decis închiderea hipermarket-ului și s-a propus suspendarea activității pentru 6 luni de zile. Detalii, AICI.

Controalele au avut loc şi în alte oraşe. Într-un magazin din Braşov au fost descoperite tone întregi de produse lăsate în soare, la temperaturi și de peste 40 de grade Celsius.

”Atât in județul Timiș, cât și în celelalte regiuni din țară, au fost descoperite cantități mari de băuturi, de diferite tipuri depozitate necorespunzător, în spații neautorizate, la temperaturi și de peste 40°C, în directa acțiune a razelor soarelui”, a spus comisarul șef al Regionalei Brașov a ANPC, Sorin Susanu, conform Alba24.

ADVERTISEMENT