Video

Primul DECES după 20 de ani în Formula 1! “A luptat pînă la CAPĂT, dar azi această luptă a ajuns la FINAL”

Pilotul francez de Formula 1 Jules Bianchi a murit la 25 de ani, după 9 luni de comă în urma accidentului din Marele Premiu al Japoniei de pe 5 octombrie 2014....
18.07.2015 | 09:44
Primul DECES dupa 20 de ani in Formula 1 A luptat pina la CAPAT dar azi aceasta lupta a ajuns la FINAL

Pilotul francez de Formula 1 Jules Bianchi a murit la 25 de ani, după 9 luni de comă în urma accidentului din Marele Premiu al Japoniei de pe 5 octombrie 2014.

Bianchi era în comă încă din octombrie 2014, după ce un accident teribil pe circuitul de la Suzuka, pe 5 octombrie 2014, cînd, în condiţii de ploaie, a părăsit suprafaţa circuitului la peste 150 km/h şi s-a izbit puternic, cu capul, de un vehicul auxiliar, care încerca să îndepărteze un alt monopost, cel al lui Adrian Sutil, ieşit în decor. Bianchi a primit atunci primele îngrijiri la faţa locului şi a fost imediat transportat la spital, iar doctorii l-au plasat în comă. După cîteva luni, Bianchi a fost transportat la spitalul din Nisa, însă medicii nu au mai avut ce să facă. FIA l-a considerat vinovat pe francez, care nu a încetinit corespunzător într-o zonă semnalizată ca fiind periculoasă.

STEAUA. Blestemul Dinamo! Tripleta otrăvită: “Nu trebuiau aduşi”

Bianchi era tratat la spitalul din Nisa, iar familia sa a anunţat decesul în urmă cu cîteva ore.

“Jules a luptat pînă la capăt, dar azi această luptă a ajuns la final. Durerea pe care o simţim este imensă şi de nedescris. Le mulţumim celor de la spitalul din Nisa care au avut grijă de el cu dedicaţie. Vrem să le mulţumim şi prietenilor, şi colegilor lui Jules şi tuturor celor care ne-au susţinut în această perioadă dificilă. Ei ne-au dat o putere imensă şi ne-au ajutat să rezistăm în aceste momente dificile. Miile de mesaje primite ne-a făcut să realizăm cîte inimi a atins Jules în jurul lumii”, scrie în comunicatul postat de familia fostului pilot.

RĂZBOIUL coeficienţilor! Cum ajunge campioana direct în grupe

Bianchi este primul pilot de Formula 1 decedat din cauza unui accident pe pistă în ultimii 20 de ani, precedentele victime fiind brazilianul Ayrton Senna şi austriacul Roland Ratzenberger, la Marele Premiu al statului San Marino, disputat pe circuitul de la Imola, în 1994.

21 de piloţi au decedat pe circuite de Formula 1 în timpul curselor. Sînt nume celebre, precum Jochen Rindt, Ayrton Senna sau Gilles Villeneuve.