News

Destin crunt al unei fetițe din Ucraina. A fugit din calea războiului, dar a murit călcată de o mașină în Italia

O fetiță din Ucraina, în vârstă de doar cinci ani, a avut parte de un destin crunt. A fugit din calea războiului, în Italia, iar acolo a murit călcată de o mașină.
21.03.2022 | 15:24
Destin crunt al unei fetite din Ucraina A fugit din calea razboiului dar a murit calcata de o masina in Italia
O fetiță din Ucraina, fugită în Italia din calea războiului, a murit călcată de o mașină. Sursa foto: Vadim Ghirda, Il Messaggero, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O fetiță din Ucraina, sosită cu familia de câteva zile în Italia, după ce cu toții au fugit din calea invaziei rușilor, a murit călcată de o mașină. Copila în vârstă de doar 5 ani a lăsat, în urma sa, o durere fără margini în inima părinților ei.

O fetiță din Ucraina a murit spulberată de o mașină, în Italia. Copila mergea pe stradă, alături de o verișoară

Întreaga tragedie a avut loc duminică, în orașul italian Crotone. În ultimele sale clipe din viață, minora mergea pe partea dreaptă a drumului, alături de o verișoară și o cunoștință. La un moment dat, în fața lor s-a ivit un șofer în vârstă de 45 de ani, care a călcat-o pe micuță și a ucis-o.

ADVERTISEMENT

Conducătorul auto a coborât din mașină, s-ar fi apropiat de fetiță, dar și-a dat seama că nu-i mai poate face nimic. În schimb, celelalte persoane care o însoțeau nu au suferit răni și nu avut nevoie, așadar, nici de spitalizare. Au fost alertate autoritățile, care au deschis o anchetă în acest caz, relatează Sky TG24.

Reacția primarul orașului unde a avut loc tragedia

Imediat după accidentul tragic, primarul orașului Crotone a reacționat și și-a exprimat regretul față de întâmplare. De asemenea, el și-a exprimat solidaritatea față de poporul ucrainean, informează și Gazetta del Sud.

ADVERTISEMENT

”În fața acestui eveniment tragic, cu toții simțim nedreptatea profundă. Un destin crunt și o durere imensă.Ca orice crotonez, ca orice părinte, sunt devastat. Abia acum câteva zile am mers personal să primesc primii frați din Ucraina.

Printre ei, mulți copii scăpați dintr-un scenariu teribil de război. Îi primisem cu bucurie și căldură. Azi, plângem dispariția absurdă a unui copil. Nu există cuvinte. Doar o durere adâncă.

ADVERTISEMENT

O durere care unește întreaga comunitate a orașului. Rămânem uniți în solidaritate cu poporul ucrainean și comunitatea ucraineană din Crotone, așa cum ne dorim și trebuie să îi simțim aproape în acest moment de mare durere”, a declarat edilul din Crotone, pe nume Vincenzo Voce.

Între timp, războiul din Ucraina nu s-a încheiat. Luni, 21 martie, s-a ajuns la a 26-a zi de conflict cu Rusia.

ADVERTISEMENT