News

Deces în prima linie anti-Covid-19. Un asistent medical din Brăila a pierdut lupta cu virusul

06.11.2020 | 11:50
Deces in prima linie antiCovid19 Un asistent medical din Braila a pierdut lupta cu virusul
ADVERTISEMENT

Un nou deces în prima linie împotriva SARS-COV-2 a avut loc la Spitalul Judeţean Brăila. Unul dintre asistenții de la secţia de Radiologie a murit în urma infecției cu virusul respectiv. 

Corneliu Istrate avea doar 51 de ani și este prima victimă a Covid-19 din cadrul sistemului medical brăilean. Bărbatul era internat Terapie intensivă de aproximativ două săptămâni și prezenta și unele comorbidități, scrie news.ro.

ADVERTISEMENT

Eforturile cadrelor medicale de a-și salva colegul au fost zadarice, asistentul a pierdut lupta cu coronavirusul, lăsând în urmă o soție și o fiică. Mesajele apropiaților încearcă să le ridice moralul celor două și sunt emoționante.

Deces în prima linie anti-Covid-19. Sistemul medical din Brăila, îndurerat

”Ne-am rugat pentru tine si am sperat că vei fi bine. Ai îngrijit pacienţi, ai iubit oamenii si ai fost dedicat meseriei, dar virusul SARS-COV-2 a fost mai puternic şi tot efortul echipei medicale a fost în zadar”, este unul din mesaje apărute pe Facebook după decesul asistentului medical.

ADVERTISEMENT

Oamenii apropiați și-au exprimat condoleanțele pe platformele de socializare. Ei și-au scris părerile de rău atât pe pagina celui trecut în neființă, cât și pe cea a soției pe care acesta a lăsat-o în urmă.

Până astăzi, pandemia de Covid-19 a ucis a 7,540 de oameni de teritoriul țării noastre, iar fiecare zi aduce recorduri negative ale numărului de infectări, decese și pacienți în stare gravă. Numărul total al infecțiilor este de 276,802. dintre care 78,177 sunt cazuri încă active.  Țara noastră a făcut până acum 3,379,609 de teste, ceea ce înseamă o medie de 176,092 teste la milonul de locuitori.

ADVERTISEMENT

Rata de  mortalitalitate ajunge la 2,72% (7.540 decese, la 276.802 total cazuri) în România și ne poziționează pe locul 28 în lume, cu 393 de morți din cauza Coronavirusului la milionul de locuitori, scrie economica.net.

Totodată, în ziua precedentă am ajuns la noi recorduri ale numărului de infectări, 9.714 cazuri noi de infectare, și ale numărului de pacienți aflați în stare gravă, 1.014 oameni dintre cei infectați sunt la ATI.

ADVERTISEMENT

În lume, pandemia de Covid-19 a cauzat un număr împresionant de morți, 1,240,618 de oameni au pierdut lupta cu acest virus, iar numărul total al celor infectați ajunge la 49,088,415.

ADVERTISEMENT