News

Deces misterios în Rusia. Un miliardar a fost găsit mort în propria casă. Ce suspectează anchetatorii că s-a întâmplat

07.05.2020 | 09:56
Deces misterios in Rusia Un miliardar a fost gasit mort in propria casa Ce suspecteaza anchetatorii ca sa intamplat
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai puternici și bogați bărbați din Rusia, Dmitry Bosov, a fost găsit mort în locuința sa aflată într-o suburbie din Moscova. Primele informații arată că miliardarul în vârstă de 52 de ani și-a pus capăt zilelor cu ajutorul unui pistol.

Miliardarul rus Dmitry Bosov s-a împușcat în cap, în locuința din Moscova

Dmitry Bosov, al 86 om în topul celor mai bogați din Rusia, a murit marți, 5 mai, decesul său fiind anunțat a doua zi de poliția rusă. Investigatorii care s-au deplasat la locuința miliardarului au declarat că acesta a fost găsit mort având o plagă împușcată în zona capului.

ADVERTISEMENT

Potrivit oamenilor legii Bosov s-a sinucis cu pistolul pe care-l deținea, arma fiind găsită chiar în apropierea trupului neînsuflețit. Se pare că miliardarul rus și-a pus capăt zilelor, însă momentan nu se știe motivul pentru care a recurs la acest gest.

Cine a fost Dmitry Bosov. Miliardarul, dat în judecată de mai multe persoane

Dmitry Bosov era unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, averea sa ridicându-se la 1,1 miliarde de dolari.  Mai mulți apropiați ai bărbatului au declarat că afacerile acestuia se aflau în criză, probabil acesta fiind motivul pentru care s-a sinucis.

ADVERTISEMENT

În plus, miliardarul a fost nevoit anul acesta să-și mute mai multe active, ajungând chiar să concedieze o parte din angajați.

La începutul lunii trecute Bosov a fost implicat într-un scandal care l-a avut în prim-plan pe Aleksandr Isayev, directorul companiei extractoare de cărbune VostokUgol, pe care miliardarul l-a acuzat de abuz de poziție și delapidare.

ADVERTISEMENT

La rândul său Isayev l-a dat în judecată pe Dmitry Bosov pentru defăimare. În urmă cu aproximativ o săptămână miliardarul rus a fost dat în judecată și de un fost angajat al grupului Genius Fund, o firmă de investiţii controlată de miliardarul rus care activează în afacerile cu marijuana legală din Statele Unite ale Americii.

Potrivit Mediafax, reclamantul se numește Francisc Racioppi și este un veteran al Forţelor Speciale ale Armatei SUA. Acesta a deschis procesul în Los Angeles şi îi cerea lui Bosov daune de 1 milion de dolari.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost acţionar majoritar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului Alltek care controlează companiile producătoare de cărbune Siberian Anthracite, VostokUgol şi alte firme.

 

 

ADVERTISEMENT