News

Primul deces din cauza tulpinii Omicron, în Marea Britanie. ”Să excludem că este o variantă mai blândă”

În Marea Britanie a avut loc primul deces din cauza Omicron. Anunțul a fost făcut, luni, de către premierul Regatului Unit, Boris Johnson. În opinia sa, noua tulpina nu este una blândă.
13.12.2021 | 15:39
Primul deces din cauza tulpinii Omicron in Marea Britanie Sa excludem ca este o varianta mai blanda
ADVERTISEMENT

Tulpina sud-africană, Omicron, începe să provoace decese. În Marea Britanie, o persoană a fost răpusă de noua mutație a SARS-COV2.

Boris Johnson a făcut anunțul decesului în cadrul unei vizite la un centru de vaccinare din Anglia, subliniind că Omicron nu mai trebuie considerată o variantă blândă și că ar trebui recunoscut ritmul rapid cu care se răspândește.

ADVERTISEMENT

Boris Johnson: ”Cel mai bun lucru este să facem dozele booster”

De asemenea, Boris Johnson, a recomandat doza ”booster”, adică a treia doză de vaccin anti-Covid, încât o persoană să dobândească o protecție cât mai sigur în fața noilor pericole de infectări.

”Da, din nefericire Omicron produce spitalizări şi din nefericire avem confirmarea că cel puţin un pacient a murit din cauza variantei Omicron.

ADVERTISEMENT

Deci cred că ideea că aceasta este cumva o variantă mai blândă a virusului este un lucru pe care trebuie să-l excludem şi să recunoaştem ritmul rapid prin care se răspândeşte în rândul populaţiei.

Prin urmare, cel mai bun lucru pe care toţi îl putem face este să facem dozele booster”, a declarat Boris Johnson, scrie Sky News.

ADVERTISEMENT

De altfel, premierul britanic a punctat faptul că până la finalul lui 2021 fiecare adult ar trebui să aibă administrat câte o doză ”booster”.

”De-a lungul pandemiei, m-am străduit să subliniez că trebuie să urmărim unde se îndreaptă pandemia și să luăm toate măsurile necesare pentru a proteja sănătatea publică. .

ADVERTISEMENT

Credem că o doză booster fiecărui adult până la sfârșitul anului ar fi o abordare corectă”, a mai transmis Boris Johnson.

Autoritățile din Regatul Unit doresc să implementeze măsura potrivit căreia toate persoanele ce au peste 18 ani să-și administreze doza booster. Boris Johnson i-a mai atenționat pe parlamentarii care se opun noilor restricții să renunțe la acest lucru, având în vedere apariția noii variante Covid, Omicron.

40% din populația britanică are Omicron

Anterior anunțului premierului britanic, ministrul sănătăţii din UK,  Savid Javid, a comunicat că Omicron reprezintă în prezent 40% din cazurile noi de îmbolnăviri din Londra.

Totodată, acesta a mai spus că în Anglia sunt internate cu Omicron zece persoane, iar în Scoţia alte zece. În ultimele 24 de ore, 3.137 de britanici au fost identificați pozitiv cu Covid, însă sunt suspiciuni că ar fi mult mai mulți de atât.

Situația Omicron în România

În România nu s-au raportat decese din cauza tulpinii sud-africane, Omicron, însă, până acum s-au descoperit opt persoane care s-au infectat cu această mutație.

ADVERTISEMENT