ADVERTISEMENT
News

Deces pe pârtia din Poiana Brașov. O persoană de 36 de ani a murit din cauza unei crize de epilepsie

Autor: Cerasela Stafie | 09.03.2021 | 17:40
Deces pe pârtia din Poiana Brașov. O persoană de 36 de ani a murit din cauza unei crize de epilepsie
Deces pe pârtia din Poiana Brașov. O persoană de 36 de ani a murit din cauza unei crize de epilepsie Sursa foto: Inquam Photos/Alex Nicodim

Deces pe pârtia din Poiana Brașov. Un bărbat de 36 de ani a murit din cauza unei crize de epilepsie. Medicii au încercat să-l resusciteze aproximativ o oră.

ADVERTISEMENT

Turistul se afla pe pârtia de schi Drumul Roșu. În ajutorul omului au sărit atât celelalte persoane aflate în împrejurimi, dar și monitorii de schi și salvamontiștii

Au fost chemate și echipajele SMURD și SAJ. Omul a fost resuscitat în jur de 60 de minute, însă eforturile medicilor nu au avut rezultate.

ADVERTISEMENT

Deces pe pârtia din Poiana Brașov. O persoană de 36 de ani a murit din cauza unei crize de epilepsie

Reprezentanții Salvamont Poiana Brasov au anunțat incidentul printr-un comunicat: „În jurul orei 11:00, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost anunțat, cu privire la un turist, care a suferit o criză de epilepsie în timp ce schia pe pârtia Drumul Roșu”.

„Echipa de prim răspuns ajunsă la locul solicitării a găsit o persoană de 36 de ani, în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare în curs, făcute de monitorii de schi. Salvamontiștii au preluat cazul și au cerut sprijin medical avansat”, au adăugat.

ADVERTISEMENT

„Câțiva turiști, medici, ne-au oferit sprijinul, până când echipajele SAJ și SMURD au fost aduse la locul incidentului. S-au continuat manevre de resuscitare, neîntrerupt, timp de peste o oră, din păcate fără rezultate,” au precizat salvamontiștii.

Aceștia nu au uitat să le mulțumească celor împlicați în încercarea de a-l salva pe tânăr: „multumiri tuturor celor implicati, in special monitorilor, pentru felul în care au reacționat si promptitudinea cu care au început manevrele de resuscitare, dar și pentru modul în care au balizat zona și pentru sprijinul necondiționat pe care ni l-au acordat”.

ADVERTISEMENT

De la începutul sezonului sporturilor de iarnă și până la data de 8 martie 2021, salvamontistii din Poiana Brasov au fost nevoiți să intervină în 448 de cazuri. Acestea au fost ale unui număr de 460 de persoane care s-au accidentat, s-au rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.

În cursul zilei de 8 martie, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat să intervină în șapte cazuri. Oamenii s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarna în Poiana Brațșov și Masivul Postavaru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!