News

Decesul 400 de coronavirus din România, o persoană fără adăpost, alertează autoritățile. DSP caută contacții victimei

17.04.2020 | 10:50
Decesul 400 de coronavirus din Romania o persoana fara adapost alerteaza autoritatile DSP cauta contactii victimei
ADVERTISEMENT

Decesul cu numărul 400 de coronavirus din România, o persoană fără adăpost, alertează autoritățile. În acest moment, Direcția de Sănătate Publică încearcă să afle persoanele cu care victima a intrat în contact după infectare.

Decesul 400 de coronavirus din România, o persoană fără adăpost, alertează autoritățile. DSP caută contacții victimei

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat opt noi decese în rândul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Bilanţul deceselor a ajuns la 400.

ADVERTISEMENT

Printre cele opt persoane decedate se numără și un om al străzii din Galați. Este vorba de o femeie în vârstă de 62 de ani care apare în evidențele autorităților.

În legătură cu această persoană, autoritățile au oferit mai multe detalii. Astfel, este precizat faptul că femeia de 62 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi pe 6 aprilie.

ADVERTISEMENT

Ea avea probleme respiratorii şi după ce a fost testată, medicii au aflat că este infectată cu virusul COVID-19. Aceasta a rămas internată la spitalul judeţean, respectându-se regulile izolării, şi a murit la o săptămână de la internare. Victima avea numeroase alte probleme de sănătate.

”Femeie, 62 ani din judeţul Galaţi (om al străzii). Se prezintă în UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi în data de 06.04.2020 cu simptome respiratorii şi se recoltează probe pentru COVID-19. Se izolează în izolator apoi este internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă-Boli Infecţioase.

ADVERTISEMENT

Rezultat pozitiv pe data de 06.04.2020. Decedata pe data de 11.04.2020. Comorbidităţi: Boală autoimună, HTA, obezitate”, scrie în raportarea Grupului de Comunicare Strategică.

DSP a început o anchetă epidemiologică în acest caz

Date fiind multiplele semne de întrebare legate de această persoană, autoritățile vor demara proceduri epidemiologice pentru a aflat ce contacți a avut femeia din Galați.

ADVERTISEMENT

Angajaţii DSP din județ au declanșat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu cine a intrat în contact persoana fără adăpost.

În dimineața zilei de vineri, 17 aprilie, autoritățile au anunțat încă 8 decese din cauza Covid-19 pe teritoriul României. Totalul celor care și-au pierdut viața de la startul pandemiei a ajuns la 400.

ADVERTISEMENT