News

Decesul 540. O femeie de 30 de ani infectată cu coronavirus a murit acasă. Ce au descoperit medicii

23.04.2020 | 19:07
Decesul 540 O femeie de 30 de ani infectata cu coronavirus a murit acasa Ce au descoperit medicii
ADVERTISEMENT

O femeie de 30 de ani din România infectată cu coronavirus a murit acasă. Autoritățile anunță că românca, originară din Mehedinți, nu avea boli asociate COVID-19.

O femeie de 30 de ani infectată cu coronavirus a murit acasă. Ce au descoperit medicii

Decesul cu numărul 540 din cauza coronavirus înregistrat pe teritoriul României atrage atenția și, în același timp, trezește o serie de motive de îngrijorare

ADVERTISEMENT

Conform Grupului de Comunicare Strategică, o femeie de 30 de ani din județul Mehedinți, fără alte afecțiuni asociate, a fost răpusă de COVID-19 în propria locuință.

Decesul femeii din judetul Mehedinți a survenit pe 18 aprilie, la domiciliul sau. După prelevarea probelor necroptice pentru investigare, pe 21 aprilie, s-a confirmat ca femeia era infectata cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În România, cazul de față este unul dintre puținele de deces al unei persoane sub 40 de ani, care nu are antecedente patologice.

Cel mai tânăr deces din cauza coronavirus din România: o tânără de 27 de ani

Cel mai tânăr deces din cauza COVID-19 din România a fost înregistrat pe data de 29 martie. Este vorba despre o tânără de numai 27 de ani, din judeţul Botoşani. ”

ADVERTISEMENT

”În data de 22.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli InfecţioaseIaşi. Rezultatul testării din data de 23.03.2020 a fost pozitiv”, spuneau cei de la Grupul de Comunicare Strategică. Tânăra, care suferea de diabet zaharat tip I decompensat, a murit în 29 martie la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Peste 10.000 de cazuri de coronavirus în România

Până joi, 23 aprilie, la ora 13:00, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și externate.

ADVERTISEMENT

Totodată, până acum, 541 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, au decedat.

ADVERTISEMENT