Fotbal international

Decesul lui Davide Astori nu rămâne fără urmări. Doctorul vinovat, condamnat la închisoare

03.05.2021 | 17:22
Decesul lui Davide Astori nu ramane fara urmari Doctorul vinovat condamnat la inchisoare
ADVERTISEMENT

Giorgio Galanti, medicul lui Davide Astori, decedat în primăvara anului 2018, la doar 31 de ani, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru omucidere involuntară.

Potrivit procurorilor care au instrumentat acest dosar, inculpatul, care la data faptelor era responsabilul departamentului de medicină sportivă de la spitalul Careggi din Florenţa, și-a dat acordul ca fostul căpitan al Fiorentinei să practice sportul profesionist, în ciuda afecțiunilor cardiace de care suferea.

ADVERTISEMENT

Magistrații l-au condamnat, totodată, la plata către familia lui Astori a unor despăgubiri de peste un milion de euro. Trebuie spus, însă, că decizia poate fi atacată cu recurs.

Medicul vinovat de moartea lui Davide Astori a fost condamnat

Davide Astori s-a stins din viață în noaptea de 3 spre 4 martie 2018, într-o cameră de hotel din Udine, unde Fiorentina urma să dispute un meci de campionat. Moartea sa a generat un val de emoție în Italia, iar clubul viola a decis atunci să îi aducă un omagiu redenumind baza de antrenament.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a stabilit că decesul s-a produs pe fondul unei afecțiuni cardiace care nu a fost diagnosticată niciodată. De asemenea, certificatul de deces în baza căruia Astori a fost declarat apt de joc s-a dovedit a fi fals.

Fosta iubită salută decizia judecătorilor, în timp ce medicul o consideră nedreaptă

Sunt foarte fericită, i s-a făcut dreptate lui David, chiar dacă îmi pare rău pentru că moartea lui ar fi putut fi evitată.

ADVERTISEMENT

Sper că sentinţa va servi pentru a salva mai multe vieţi în viitor”, a declarat Francesca Fioretti, fosta iubită a lui Davide Astori, la aflarea verdictului dat de judecători.

În schimb, avocatul lui Giorgio Galanti a anunțat că va uza de toate căile de atac pe care le mai are la dispoziție pentru a contesta decizia. Asta deși Parchetul solicitase o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru omucidere involuntară.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor, ținând cont de rezultatele testelor de efort, medicul ar fi trebuit să efectueze examene suplimentare pentru a încerca să depisteze maladia cardiacă de care suferea fostul fotbalist.

ADVERTISEMENT