Video

Şoc în Italia! Prandelli şi preşedintele au demisionat

UPDATE 22:15 Cesare Prandelli şi-a dat demisia din funcţia de selecţioner al Italiei. „Decizia mea este irevocabilă. Când proiectul tehnic eşuează, este normal ca antrenorul să-şi asume...
24.06.2014 | 19:00
Soc in Italia Prandelli si presedintele au demisionat
ADVERTISEMENT

UPDATE 22:15 Cesare Prandelli şi-a dat demisia din funcţia de selecţioner al Italiei. „Decizia mea este irevocabilă. Când proiectul tehnic eşuează, este normal ca antrenorul să-şi asume responsabilitatea”, a spus Prandelli. Odată cu el a demisionat şi preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Giancarlo Abete.

******************************************************************************************************************

ADVERTISEMENT

UPDATE 21:52 Cesare Prandelli a acuzat dur arbitrajul după ce Italia a fost eliminată de la Cupa Mondială în urma înfrîngerii cu Uruguay. “Îmi asum toată responsabilitatea pentru acest eşec. Este absurd să joci în inferioritate într-un astfel de meci. Nu au fost faulturi dure, arbitrul nu avea de ce să elimine jucători. Nu poţi să arbitrezi aşa un meci de o asemenea importanţă. Arbitrul a stricat jocul”, a spus Prandelli la finalul partidei.

********************************************************************************************************************

ADVERTISEMENT

UPDATE 21:45 Selecţionerul Uruguayului, Oscar Tabarez, nu a vrut să comenteze prea mult incidentul în care a fost implicat Suarez. “Am schimbat puţin poziţionarea în teren a jucătorilor faţă de partidele precedente. Am anihilat foarte bine Italia. Jucătorii mei au evoluat cu foarte multă pasiune. Cînd am marcat golul am simţit că-mi explodează inima de bucurie. Suarez? Nu am văzut imaginile, dar trebuie să ne uităm şi la ce s-a întîmplat înainte. Nu vreau să vorbesc prea multe despre faza respectivă. Arbitrul nu a văzut nimic, astfel că nu mai este nimic de făcut. Dar am impresia că Suarez a devenit o ţintă. Sîntem foarte mulţumiţi de felul în care am evoluat pînă acum. Ne putem relaxa puţin înainte de a întîlni Columbia”, a spus Oscar Tabarez, selecţionerul Uruguayului.

************************************************************************************************************

ADVERTISEMENT

FINAL DE MECI! Italia este eliminată după golul încasat pe final de meci după ce s-a apărat tot meciul. Momentul de cotitură a fost eliminarea lui Marchisio, dar şi gestul nesportiv al lui Suarez care l-a muşcat pe Chiellini şi nu a fost avertizat. 

Min.94: Italia atacă disperat, dar uruguayenii rămîn calmi

Min. 90: Muslera este avertizat pentru trageri de timp

Min. 89: Final dramatic de meci! Italia mai are 5 minute în care poate să înscrie golul izbăvitor

ADVERTISEMENT

Min. 85: Italia e mai prezentă în atac însă e greu de crezut că mai pot reveni italienii în inferioritate numerică

Min. 82: GOOOOOL URUGUAY! Diego Godin marchează în urma unui corner 

Loading the player…

Min 80: Suarez îl muşcă pe Chiellini şi italianul ripostează. Se formează un meleu în jurul arbitrului însă mexicanul nu ia măsuri disciplinare

Loading the player…

ch

 

sz

 

chiellini

Min. 78: Schimbare la uruguayeni: Iese Cristian  Rodgriguez şi intră Gaston Ramirez

Min. 77: De Sciglio vede galbenul după un fault la Maxi Perreira

Min. 75: Ultima schimbare la italieni este forţată de accidentarea lui Verratti. În locul său intră Motta

Min. 74: Verratti este întins pe gazon şi are nevoie de îngrijiri medicale. Secundele se scurg în favoarea italienilor

Pirlo şi Cavani au făcut schimb de tricouri încă de la pauză

cava

Min. 71: Schimbare la italieni: Iese Immobile şi intră Cassano

Min. 65: Buffon are o intervenţie magnifică la şutul lui Luis Suarez

Loading the player…

Min. 63: Schimbare la uruguayeni: intră Stuani în locul lui Alvaro Perreira

Min. 58: Marchisio este eliminat după o intervenţie dură la Maxi Perreira

Loading the player…

Min. 57: Ocazie importantă pentru Cristian Rodriguez care trage din 6 metri pe lîngă

Min. 55: Au trecut 10 minute din repriza secundă, fără nicio ocazie

Min. 50: Meciul are multe întreruperi, la fel ca şi în prima repriză

Min. 47: Accidentare la uruguayeni. Martin Caceres s-a lovit destul de rău într-un duel la centrul terenului şi se resimte

Min. 46: Arevalo vede galben în startul reprizei pentru un fault dur la centrul terenului

Min. 45: A început repriza secundă!

Mario Balotelli este înlocuit de Parolo. La uruguayeni iese Lodeiro şi intră Maxi Perreira

Pauză: Italia şi-a îndeplinit obiectivul în primele 45 de minute. Doar Suarez a pus în pericol poarta italienilor, în rest, ocaziile au lipsit

Min 45: Darmian are nevoie de îngrijiri medicale. Nu s-a jucat prea mult fotbal în această repriză

Min. 44: Joc destul de dur în această primă repriză, însă doar Balotelli a fost avertizat în prima parte

Min. 41: Italienii ţin bine de minge şi impun un ritm lent

Min. 39: Multe întreruperi în acest meci, ocazii puţine

Posesia în prima jumătate de oră:

aaaa

Min 33: Buffon are o intervenie foarte bună la şutul centrare a lui Luis Suarez

Loading the player…

Min. 28: Meci sărac în ocazii, se simte miza meciului în evoluţia celor două echipe

Min. 23: Balotelli este avertizat pentru un fault dur

Min. 18: Meciul e tensionat, ambele echipe greşesc destul de mult

Min. 13: Pirlo are prima ocazie a meciului. Şutul italianului este respins în corner de Muslera

Min. 11: Început de meci cu posesie italiană în proporţie de 70%

Min. 8: Meciul este întrerupt după ce Chiellini acuză o lovitură primită de la un uruguayan

3

Min. 5: Început de meci cu Italia avînd posesia

Pirlo a ajuns la 112 selecţii pentru naţionala Italiei şi îl egalează la numărul de prezenţe pe Dino Zoff pe poziţia a 4-a

Min 1: A început meciul!

O poză cu azzurri înainte de meci:

az

UPDATE Ora 18:55 Fanny Neguesha, logodnica lui Mario Balotelli, este gata de meci, ca şi restul italiencelor din tribune!

24-06 17-26 63070604_300x380Bq53Br1IgAA2_AB

UPDATE Ora 18:00 Uruguay a întîlnit Italia de două ori la Cupa Mondială, însă nu a reuşit să marcheze în niciunul din ele!

UPDATE Ora 17:45 Iată echipele de start 

DAS

uru

Uruguay – Italia se anunţă unul dintre cele mai încinse meciuri de la turneul final. Cele două echipe se luptă pentru ultimul loc de calificare din grupa D, după ce echipa surpriză, Costa Rica şi-a asigurat calificarea după două victorii. Meciul va avea loc de la ora 19:00 şi va putea fi urmărit la TVR.

Italia este avantajată de faptul că o ajută şi un rezultat de egalitate, în timp ce singura variantă a sud-americanilor este victoria din cauza golaverajului inferior. Antrenorul Italiei, Cesare Prandelli a declarat în presă că e cel mai important meci din cariera sa de selecţioner.

Surpriza din Caraibe

Costa Rica era cotată cu ultima şansă într-o grupă cu Italia, Uruguay şi Anglia. Conform calculelor hîrtiei, cele 3 echipe urmau să se bată pentru cele două locuri care duc în optimi. Însă toate aceste calcule au fost de prisos încă de la primul meci, Uruguay – Costa Rica. Un meci pe care sud-americanii l-au început bine, conducînd cu 1-0 la pauză. A urmat apoi recitalul celor din Caraibe care au marcat de 3 ori, furnizînd surpriza mondialului de pînă atunci.

costa r

Urma meciul cu Italia, în care europenii venea pe cai mari după victoria din jungla amazoniană contra Angliei. După un început mai bun al Italiei care a avut două şanse mari prin Balotelli, Costa Rica a dat lovitura prin Ruiz. Costaricanii au rezistat în partea secundă şi s-au calificat din grupa morţii, după doar două meciuri.

Azzurri cu două feţe

Italia e imprevizibilă ca întotdeauna la turneele finale. Celebra vorbă de lemn: “Niciun meci nu seamănă cu altul” se potriveşte cel mai bine în cadrul echipei lui Prandelli care a cîştigat titlul mondial în 2006 pentru ca 4 ani mai tîrziu să fie eliminată în faza grupelor. Squdra Azzurra a impresionat în primul meci cu Anglia, unde rigoarea tactică a jucătorilor şi geniul lui Pirlo, plus execuţiile lui Balotelli au răpus Anglia pe arena Amazonia din Manaus. 2-1 şi se părea că italienii vor defila în această grupă.

balo

A venit meciul cu “exoticii” din Costa Rica. Pe hîrtie, unul accesibil, chiar dacă americanii veneau după victoria cu Uruguay-ul. Nici italienii nu ştiu cum au reuşit să piardă meciul cu costaricanii, scor 1-0, într-un meci în care azzurri au contat doar în primele 30 de minute. Mai multă lume a căutat explicaţii pentru acest eşec şi dincolo de jocul foarte bun al americanilor, Italia a arătat acel disconfort psihic pe care îl au cînd sînt conduşi.

marc

E cel mai mare coşmar al italienilor să fie conduşi pentru că nu ştiu să revină. Gestionează foarte bine momentele în care au avantaj, ba chiar şi pe cele de “cumpănă”, dar nu ştiu să revină. Aşa s-a întîmplat în ultimii ani. La turneele finale din ultimul deceniu, italienii nu au cîştigat niciun meci în care au fost conduşi. Au revenit în finala din 2006, de la 0-1 pentru Franţa, dar norocul lor s-a numit Materazzi care a egalat rapid şi meciul a fost decis la penaltiuri.

mate

Nici măcar pe Noua Zeelandă nu au reuşit să îi  întoarcă de la 0-1. Ne amintim foarte bine la mondialul din 2010, Noua Zeelandă a deschis repede scorul cu Italia, dar azzurri abia au reuşit să egaleze din penalty şi să termine meciul cu 1-1.

Atuul uruguayan: “gemenii” golului

Uruguay nu a impresionat la primul meci, chiar a decepţionat dacă e să fim sinceri, dar odată cu revenirea lui Suarez în meciul cu Anglia, a revenit şi strălucirea echipei care ajungea în semifinale în 2010. Suarez şi Cavani au colaborat perfect la golurile care au trimis Anglia acasă şi au păstrat şanse pentru calificarea în optimi.

sua

Cei doi au o poveste interesantă. Sînt născuţi la doar 20 de zile distanţă în acelaşi oraş de la graniţa cu Argentina, numit Salto. Au crescut împreună la cîteva blocuri distanţă unul de celălalt. Acum, cei doi sînt printre cei mai bine cotaţi atacanţi din lume şi cu siguranţă formează cel mai bun cuplu de atacanţi de la acest campionat mondial.

Uruguay-ul nu a strălucit la acest turneu final în defensivă sau într-un alt compartiment. Nici măcar la capitolul pressing, posesie sau ocazii nu sînt premianţi. Dar cel mai important lucru pentru ei e că au jucători ofensivi care din 3 pase ajung să marcheze, chiar dacă nu au avut nicio şansă pînă atunci.

Meciul de diseară depinde de cuplul din ofensivă Cavani-Suarez, care poate întoarce soarta calificării într-o secundă.

Miză imensă 

Partida care va începe la ora 19:00 pe stadionul din Natal va avea o miză imensă pentru că echipa care va trece mai departe va avea un moral de competiţie foarte bun. Cel mai probabil, următorul adversar al echipei care se va califica va fi Columbia. Echipa lui Pekerman a arătat o formă bună şi sînt o echipă periculoasă în acest turneu.

De cealaltă parte, echipa care pierde va suferi un şoc destul de dur. Ambele echipe au un blazon de apărat şi o înfrîngere nu va fi deloc bine digerată de Italia sau Uruguay.

natal

Echipe probabile la Italia – Uruguay: 

uruguay

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: