News

Decizia anunțată de ÎCCJ în cazul lui Liviu Dragnea. Ce se întâmplă cu cererea formulată de fostul peședinte PSD

15.05.2020 | 14:13
Decizia anuntata de ICCJ in cazul lui Liviu Dragnea Ce se intampla cu cererea formulata de fostul pesedinte PSD
Decizia anunțată de ÎCCJ în cazul lui Liviu Dragnea. Ce se întâmplă cu cererea formulată de fostul peședinte PSD. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

ÎCCJ a transmis, vineri, decizia luată în cazul lui Liviu Dragnea, prin care fostul președinte al PSD a reclamat faptul că se află în detenție în mod ilegal.

Decizia anunțată de ÎCCJ în cazul lui Liviu Dragnea

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, vineri, că a luat o decizie în cazul lui Liviu Dragnea, după ce fostul președinte al PSD a reclamat faptul că se află în detenție în mod ilegal, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Astfel, ÎCCJ a decis ca cererea înaintată de Liviu Dragnea să fie retrimisă la Tribunalul București, după ce fostul lider al social-democraților a reclamat că este ținut în detenție în mod ilegal.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât, joi, că va trimite cererea de „habeas corpus” formulată de petentul condamnat Nicolae Liviu Dragnea către Tribunalul Bucureşti, spre competentă soluţionare.

ADVERTISEMENT

Decizia luată de jucedătorii ÎCCJ este definitivă, mai anunță sursa citată mai sus.

Fostul lider PSD reclamă că este ținut în detenție în mod ilegal

Cererea prin care Liviu Dragnea reclama că se află în detenție în mod ilegal a fost formulată încă din data de 6 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii de aici au decis însă să trimită cererea fostului lider al PSD către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ADVERTISEMENT

Magistrații de la Instanţa supremă au înregistrat dosarul, având ca obiect contestaţia la executare, în 20 februarie.

Cererea face referire la nelegalitarea stării de detenţie, în urma unei decizii a Curții Constituționale a României, însă aceasta va trebui soluționată acucm tot de judecătorii de la Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, fostul președinte PSD va trebui să mai aștepte o perioadă în spatele gratiilor, înainte de a primi un verdict la cererea formulată în luna ianuarie a acestui an.

ADVERTISEMENT