News

Decizia carantinei, prelungită pentru comuna Berceni. Câte zile vor mai sta în izolare cetățenii 

18.12.2020 | 14:46
Decizia carantinei prelungita pentru comuna Berceni Cate zile vor mai sta in izolare cetatenii
ADVERTISEMENT

După Constanța, o altă localitate din România va petrece zilele de dinaintea sărbătorilor de iarnă în izolare. Decizia carantinei a fost prelungită pentru comuna Berceni. 

Începând de joi, 17 decembrie, pentru cel puțin o săptămână, locuitorii din comuna ilfoveană vor rămâne în izolare.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată din cauza faptului că rata infectărilor cu Covid-19 la mia de locuitori rămâne la o valoare extrem de ridicată în ultimele 14 zile.

Comuna Berceni va rămâne în carantină pentru încă o săptămână

Oficialitățile din județul Ilfov au decis ca măsura de carantinare zonală din comuna Berceni să fie prelungită cu încă şapte zile, începând de joi, 17 decembrie, ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Luând în considerare situaţia epidemiologică generată de coronavirusul SARS-CoV-2 în comuna Berceni, unde a fost înregistrată o incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire de 7.66/1.000 locuitori, ţinând cont de Hotărârea CJSU Ilfov nr. 73/17.12.2020 emisă pe baza analizei de risc întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat dr. Raed Arafat a emis Ordinul de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, judeţul Ilfov”, conform unui comunicat transmis de Instituţia Prefectului și citat de Agerpres.

În comunicatul oficial se mai anunță că, pentru declaraţia pe proprie răspundere sau pentru a consulta Hotărârile CJSU Ilfov şi Ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, poate fi accesată pagina de internet a Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Berceni, în carantină din 19 noiembrie

Comuna Berceni a intrat în carantină zonală, inițial pentru o perioadă de 14 zile, pe data de 19 noiembrie, în urma unor ordine emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Măsura au fost luată atunci ca urmare a faptului că în localitatea Berceni, județul Ilfov, rata de incidență cumulată calculată la data de 18.11.2020 pentru ultimele 14 zile atingea valoarea de 10,11/1.000 locuitori.

ADVERTISEMENT

Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

În prezent, rata incidenței a scăzut la 7.66/1.000 de locuitori, însă autoritățile consideră că nivelul încă menține localitatea în scenariul roșu, cu riscuri majore pentru sănătatea populației.

ADVERTISEMENT