Sport

Decizia care a dinamitat bugetele echipelor prezente în baraj! Câţi bani încasează brigăzile de arbitraj. Exclusiv

14.05.2021 | 20:27
Decizia care a dinamitat bugetele echipelor prezente in baraj Cati bani incaseaza brigazile de arbitraj Exclusiv
Decizia care a dinamitat bugetele echipelor din barajul promovării în Liga 2! Câţi bani încasează brigăzile de arbitraj
ADVERTISEMENT

Echipele aflate în barajul pentru promovarea în Liga 2 au primit o lovitură care le dinamitează bugetele şi aşa reduse. FANATIK a aflat că baremul de arbitraj este diferit în aceste meciuri, o sumă mult mai mare faţă de cea plătită în campionat.

Fotbalul din ligile inferioare a fost grav afectat de criza financiară provocată de pandemia de coronavirus, iar multe echipe trăiesc de pe o zi pe alta. Cu toate acestea, cluburile din Liga 3 care au prins barajul pentru promovarea în eşalonul secund au primit o lovitură grea de la Federaţia Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Bugetele echipelor din barajul promovării în Liga 2, afectate de decizia FRF

FANATIK a aflat că pentru meciurile din barajul pentru promovarea în Liga 2, cluburile din Liga 3 au trebuit să plătească un barem de arbitraj la nivelul eşalonului secund, anume 7.200 de lei.

Astfel, echipele care vor ajunge în finala barajului vor scoate din conturi 14.400 de lei (aproximativ 3.000 de euro) pentru cele două meciuri jucate acasă, o sumă imensă pentru posibilităţile multor formaţii.

ADVERTISEMENT

La meciurile din Liga 3, echipele plăteau un barem de arbitraj mult mai mic. Pentru fiecare partidă, clubul gazdă trebuia să achite suma de 3.000 de lei. În aceste condiţii, banii plătiţi în baraj ar fi acoperit două partide din campionat.

Cheltuielile pentru un meci jucat pe teren propriu, în care a intrat şi suportarea baremului de arbitraj, s-au ridicat în jurul sumei de 12.000 de lei în barajul pentru prmovarea în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Majoritatea cluburilor din baraj sunt susţinute din bani publici. Care sunt excepţiile

20 de cluburi sunt angrenate în barajul pentru promovarea în Liga 2, iar 14 dintre acestea sunt susţinute doar din bani publici. Printre privilegiate se numără CSA Steaua, Corona Braşov, Minaur Baia Mare sau Măgura Cisnădie.

Dacia Unirea Brăila şi Foresta Suceava beneficiază de susţinere din partea autorităţilor locale, dar şi din partea unor investititori. FCSB II şi Mostiştea Ulmu au o situaţie mai bună, fiind patronate de doi oameni de afaceri, Gigi Becali, respectiv Vasile Tîrșolea.

ADVERTISEMENT

Oţelul Galaţi şi SR Braşov sunt singurele formaţii din baraj care trăiesc de pe urma banilor strânşi de suporteri, iar acestea sunt cele mai afectate cluburi din cauza baremului de arbitraj din barajul pentru promovarea în Liga 2.

În weekend se dispută meciurile retur din semifinalele barajului de promovare în Liga 2

Weekend-ul trecut s-au disputat partidele tur din semifinalele barajului de promovare în Liga 2, iar Oţelul Galaţi a obţinut cea mai clară victorie, 3-0 cu Foresta Suceava pe teren propriu. CSA Steaua, Viitorul Şelimbăr, Bucovina Rădăuţi sau SCM Zalău sunt alte echipe care şi-au asigurat un retur mai liniştit.

  • Dacia Unirea Brăila – Bucovina Rădăuţi (0-2 în tur)
  • Foresta Suceava – Oţelul Galaţi (0-3 în tur)
  • FCSB II – CS Afumaţi (1-0 în tur)
  • CSA Steaua – Mostiștea Ulmu (2-0 în tur)
  • CSO Filiaşi – Corona Braşov (0-1 în tur)
  • Vediţa Coloneşti – SR Braşov (1-0 în tur)
  • Viitorul Șelimbăr – CS Crișul Chișineu-Criș (2-0 în tur)
  • Şoimii Lipova – Măgura Cisnădie (1-2 în tur)
  • CSO Cugir – SCM Zalău (0-2 în tur)
  • Unirea Dej – Minaur Baia Mare (0-0 în tur)

Finalele din barajul pentru promovarea în Liga 2 sunt programate pe 22 mai (manşa tur) şi pe 29 mai (manşa retur), iar împerecherea meciurilor este următoarea:

  • F1: Oţelul Galaţi / Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi / Dacia Unirea Brăila
  • F2: Mostiştea Ulmu / CSA Steaua – CS Afumaţi / FCSB II
  • F3: SR Braşov / ACS Vediţa Coloneşti – Corona Braşov / ACSO Filiaşi
  • F4: Măgura Cisnădie / Şoimii Lipova – Crişul Chişineu Criş / Viitorul Şelimbăr
  • F5: Minaur Baia Mare / Unirea Dej – SCM Zalău / CSO Cugir

De departe, cel mai atractiv meci din barajul final de promovare în Liga 2 ar urma să fie meciul CSA Steaua – FCSB II, echipe care s-au duelat şi în Seria 4 a Ligii 3.

ADVERTISEMENT