Fotbal intern

Burleanu, despre situaţia Craiovei: “Adunarea Generală i-a PROMOVAT! Au avut merit sportiv”. Reacţia lui Mititelu: “NEMERNICULE!”

UPDATE 16.12.2015. Răzvan Burleanu a susţinut, azi, o conferinţă de presă prin care a încercat să limpezească situaţia clubului CS U Craiova, însă mai mult a băgat lucrurile în ceaţă....
16.12.2015 | 14:15
Burleanu despre situatia Craiovei Adunarea Generala ia PROMOVAT Au avut merit sportiv Reactia lui Mititelu NEMERNICULE

UPDATE 16.12.2015. Răzvan Burleanu a susţinut, azi, o conferinţă de presă prin care a încercat să limpezească situaţia clubului CS U Craiova, însă mai mult a băgat lucrurile în ceaţă. Preşedintele FRF a recunoscut că forul pe care îl conduce funcţionează după Statutul din 2011 cel care nu i-ar fi permis clubului din Bănie dreptul de promovare în Liga 1, deoarece nu avea vechime de trei ani de la înfinţare.

“FRF figurează acum după statutul din 2011, CS U a primit dreptul de promovare conform tututor statutelor. FRF nu promovează pe nimeni, a fost decizia Adunării Generale. După care statut a promovat CS U? Cred că am răspuns la această întrebare. E o recomandare UEFA, despre care am mai vorbit, ca meritul sportiv să primeze, nu e normal ca o echipă din Liga a 5-a să aştepte 10 ani ca să promoveze! Ne bazăm pe statutul din 2011 din cauza aceste reanalizări a statutului din 2014, decisă de Curtea de Apel”, a spus Burleanu.

Mititelu, reacţie virulentă: “Nemernicule!”

“Burleanu! Nemernicule! Ai uitat cînd te maimuţăreai la mine în birou şi mă implorai să te ajut să cîştigi mandatul de preşedinte? Ticălosule ce esti! Ţi-am adus 17-18 voturi…Rotaru nici măcar nu te-a primit la discuţii în campanie… Ai promis, în mod ferm, că faci dreptate UNIVERSITATII CRAIOVA! Mai ai de stat foarte puţin la FRF, ordinarule! Eşti mai rău ca Micea Sandu”, a spus Mititelu.

………………………………………………………………………

 

UPDATE 15:22 / Juristul FRF, Adrian Stîngaciu, a afirmat, că anunţul lui Adrian Mititelu nu are nicio legătura cu decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit spuselor lui Adrian Stîngaciu, Curtea de Apel a decis doar că noua societate a lui Adrian Mititelu poate fi parte in acest caz, iar CSU Craiova nu riscă absolut nimic.

“Printr-o hotărâre pronunţată în data de 14.12.2015, Curtea de Apel Bucureşti a dispus reanalizarea cererii prin care Federaţia Română de Fotbal (FRF) a solicitat înregistrarea în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor a Statutului adoptat în data de 28.06.2014. Ca efect al acestei hotărîri, Tribunalul Bucureşti va face o reexaminare a condiţiilor de formă cerute de lege pentru înregistrarea statutului unei federaţii. Este vorba despre existenţa unei hotărîri a Adunării Generale a FRF, parcurgerea procedurii de adoptare a Statutului etc.

Legea nu permite şi ca atare nu poate face obiectul judecăţii în această cauză, formularea de critici care ţin de legalitatea unor prevederi ale Statutului FRF. Fiind în discuţie numai aspecte ce ţin de formalitatea înregistrării în Registrului Asociaţiilor şi Fundaţiilor, hotărîrea Curţii de Apel Bucureşti nu impietează sub nicio formă asupra activităţii FRF sau a membrilor săi afiliaţi. Prin urmare, legat de CS U Craiova cu privire la care au apărut informaţii în presă, subliniem că situatia acestui club nu se schimbă ca urmare a hotărîrii Curţii de Apel Bucureşti. Susţinerea că orice altă echipă participantă în Liga I ar putea, ca urmare a hotărîrii de ieri a Curţii de Apel Bucureşti, să conteste rezultatele jocurilor din campionat disputate contra CS U Craiova nu are vreun suport legal sau regulamentar”, a declarat Adrian Stângaciu pentru FANATIK.RO.

––––––––––––––––––

UPDATE. 15:05 / Juristul lui Mititelu, Mircea Moise a vorbit, în exclusivitate pentru FANATIK.RO, despre decizia Curţii de Apel.

“Din acest moment, domnul Răzvan Burleanu s-ar putea să aibă mari probleme penale, iar domnul Gino Iorgulescu trebuie să ceară înapoi drepturile TV clubului CS U Craiova. Modificările noului statut nu au fost recunoscute de către judecători, iar pînă cînd se va judeca din nou cauza, toate echipele au dreptul să ceară cîştigarea meciurilor la masa verde. Dacă Burleanu va lua măsuri împotriva CS U înseamnă că-şi va recunoaşte vina”, a declarat juristul lui Mititelu, Mircea Moise.

––––––

UPDATE. 13:40 / Totuşi, pe portalul Curţii de Apel Bucureşti se arată că apelul lui Mititelu a fost admis, dar se trimite spre rejudecare primei instanţe.

Este vorba de cererea de intervenţie formulată de Mititelu, care la fond a fost respinsă ca inadmisibilă, nefiind luată în considerare, în judecarea cererii FRF de la Tribunalul Bucureşti – vezi foto mai jos.

“Admite apelul. Anulează încheierea şi trimite cauza spre rejudecare primei instanţe. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.12.2015”, scriu cei de la just.ro.

Practic, Curtea a decis ca cererea lui Mititelu poate fi luată în considerare, trimiţînd dosarul înapoi la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare, urmînd a fi analizată şi cererea lui Mititelu.

trib

––––––––––––––-

Luni, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat cîştig de cauză lui Adrian Mititelu, după ce a admis apelul făcut de U Craiova SA (noua entitate juridică înfiinţată de Mititelu după falimentarea FC U Craiova SA) cu privire la modificarea Statutului FRF din vara lui 2014.

“În iunie 2014, Răzvan Burleanu a iniţiat modificarea statutului FRF cu scopul vădit de a favoriza echipa inventată de Sandu Mircea şi Olguţa Vasilescu – CS U Craiova.

Prin urmare, modificările operate de către Adunarea Generală a FRF nu au produs nici un efect şi astfel că prezenţa echipei CS U Craiova în fotbalul românesc constituie o ilegalitate crasă.

Din acest moment, orice club de fotbal din România care contestă meciurile jucate cu echipa CS U Craiova va avea cîştig de cauză sută la sută”, anunţă sursa citată.