Sport

Decizia ce-l poate afecta pe Andrei Ivan: „Dacă vede Edi, se întoarce din drum!”

Eugen Neagoe a luat decizia de a-l muta pe Andrei Ivan în flancul drept al atacului. Schimbarea îl poate afecta pe jucătorul Universității Craiova.
03.07.2023 | 09:30
Decizia cel poate afecta pe Andrei Ivan Daca vede Edi se intoarce din drum
Decizia de la Universitatea Craiova care îl poate afecta pe Andrei Ivan. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a pierdut amicalul cu Ludogorets, scor 0-2 în cantonamentul din Bulgaria. În amicalul cu bulgarii, Eugen Neagoe l-a mutat în flancul drept al atacului pe Andrei Ivan pentru a-i face loc lui Alexandru Mitriță în partea stângă. Modificarea din echipa alb-albaștrilor ar putea avea repercusiuni asupra lui Andrei Ivan.

Decizia de la Universitatea Craiova îl poate afecta pe Andrei Ivan

Alexandru Mitriță a revenit la Universitatea Craiova în această vară, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. După sosirea fotbalistului de 28 de ani, Eugen Neagoe a fost obligat să-l mute pe Andrei Ivan în partea dreaptă a ofensivei pentru a-i face loc lui Alexandru Mitriță.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român în vârstă de 26 de ani a avut evoluții consistente în sezonul precedent, când a marcat 17 goluri în 43 de partide la Universitatea Craiova, însă selecționerul Edi Iordănescu nu l-a convocat în acțiunile din luna martie și iunie ale naționalei României.

Edi Iordănescu a precizat că principalul motiv al neconvocării lui Andrei Ivan a fost atitudinea nepotrivită arătată de fotbalist la ultimele convocări. Totuși, selecționerul se va întâlni cu Andrei Ivan pentru o discuție, precizând că ușa la națională nu este închisă definitiv.

ADVERTISEMENT

„Dacă vede Edi, se întoarce din drum! Ivan nu dă randament în dreapta”

Basarab Panduru este de părere că schimbarea poziției din teren ar putea să-l afecteze pe Andrei Ivan. Fostul mare internațional consideră că Andrei Ivan nu dă randament în extrema dreaptă a atacului.

„Am citit că Edi vrea să se ducă să vorbească cu Ivan, dar acum că îl vede în dreapta cred că se întoarce din drum (n.r. râde), zice ia să mai aştept eu puţin. De ce zic asta? Pentru că nu dă randament în dreapta.

ADVERTISEMENT

În stânga a dat cele mai multe goluri, în dreapta a fost el mai slab, în vârf ok. În dreapta cel mai puţin bine, hai să zicem aşa, e bine? Să îl duci acolo i-ai luat tot interiorul, nu ştiu ce îţi mai face acolo”, a declarat Basarab Panduru, la TV Orange Sport.

Andrei Ivan, folosit în partea dreaptă de Eugen Neagoe în amicale

Eugen Neagoe nu a luat în premieră decizia de a-l muta pe Andrei Ivan în partea dreaptă în amicalul cu Ludogorets. „Geană” a folosit aceeași strategie și în meciul de pregătire câștigat de Universitatea Craiova, scor 2-0 cu Drita.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2022/2023, Andrei Ivan a fost introdus în majoritatea partidelor în extrema stângă a atacului. În primul amical din Bulgaria, Universitatea Craiova a câștigat cu 2-0 în fața celor de la Botev Plovdiv. Cu același scor, „juveții” s-au impus în fața kosovarilor de la Drita. În ultimul meci de pregătire, clubul din Bănie a pierdut cu Ludogorets (0-2).

  • Ultimul meci al lui Andrei Ivan la naționala României a avut loc pe 7 iunie 2022: Bosnia – România (1-0) în Liga Națiunilor. 

  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,27 este cota pentru „2 solist” la meciul Dinamo – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT