Fotbal intern

Decizia care îl va scoate din minți pe Gigi Becali. Cine va arbitra CFR Cluj – FCSB în Supercupă

12.04.2021 | 09:27
Decizia care il va scoate din minti pe Gigi Becali Cine va arbitra CFR Cluj  FCSB in Supercupa
ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu va fi deloc mulțumit de delegarea CCA pentru duelul dintre FCSB și CFR Cluj din Supercupa României.

FCSB s-a impus în campionat cu 3-0 împotriva lui CFR Cluj, însă Edi Iordănescu atacă pe patronul FCSB înainte de confruntarea din Supercupa României.

ADVERTISEMENT

Duelul dintre cele două rivale la titlu se va disputa joi de la ora 19:00 pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, iar CCA a decis brigada de arbitri de la acest meci.

Radu Petrescu va arbitra CFR Cluj – FCSB în Supercupa României

CCA a decis ca meciul dintre CFR Cluj și FCSB să fie arbitrat de unul dintre cei mai experimentați cavaleri ai fluierului din Casa Pariurilor Liga, Radu Petrescu.

ADVERTISEMENT

Însă această delegare nu va fi deloc pe placul patronului FCSB, Gigi Becali, care l-a făcut praf cu mai mulți ani în urmă pe central. Conform gsp.ro, Radu Petrescu a fluierat în 27 de partide ale FCSB și 22 ale CFR-ului, are 38 de ani și e născut în București, fiind arbitru FIFA din 2012.

În acest sezon Radu Petrescu a arbitrat-o doar o dată pe FCSB, în meciul cu Dinamo câștigat cu 3-2 în etapa a 6-a. Cu el la centru, FCSB a câștigat nouă meciuri, a remizat de șase ori și a pierdut alte cinci partide. CFR Cluj are 11 victorii cu Radu Petrescu la centru, șase remize și cinci înfrângeri, ardelenii fiind arbitrați de patru ori în acest sezon de bucureștean.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a făcut praf pe Radu Petrescu: „O să rămână în istoria fotbalului!”

Gigi Becali l-a distrus pe Radu Petrescu după în ce 2011 a ajutat-o pe CFR Cluj într-un meci cu Voința Sibiu. Și atunci CFR-ul se afla în lupta pentru titlu cu FCSB: „Golul ăla cu Sibiul o să rămână în istoria fotbalului, ce a făcut Petrescu acolo. Să sufli fault în atac când portarul e la trei metri. Eu spun ce zic Crăciunescu și Porumboiu, că se pricep mai bine ca mine”, a spus patronul FCSB la Digi Sport.

Portarul portughez al ardelenilor, Beto, gafa atunci incredibil la o degajare și lupta, iar jucătorul sibienilor, Dâlbea îi „fura” mingea și o trimitea în poarta goală. Doar că goalkeeper-ul cădea ca secerat acuzând un fault, deși nici măcar nu a fost atins de jucătorul Sibiului, iar Radu Petrescu era impresionat de simularea portughezului și anula golul: „Instinctul de hoţ al lui Radu Petrescu a fluierat, nu cred că a vrut chiar în halul ăsta să o avantajeze pe CFR. Eu nu vreau niciun fel de avantaje din partea arbitrilor, eu vreau doar să fiu arbitrat corect, atât”, spunea Becali în 2011.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB l-a mai atacat pe Radu Petrescu și în 2018 după un meci între CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș, încheiat la egalitate, 2-2, după ce clujenii au primit un penalty controversat la ultima fază a meciului: „N-au mai fost discuții de arbitraj, dar îl rog pe Petrescu (n.r. – Radu Petrescu, arbitrul meciului CFR – Gaz Metan 2-2) să uite trecutul. A fost o perioadă în care nu s-a vorbit despre arbitraj. Gata, a fost. La revedere! Au trecut anii. CFR a fost arbitrată corect, m-a deranjat numai Petrescu. 11 metri la mișto, asta nu mai acceptăm! Dacă vrea să ajungă și el arbitru, uite cum e Hațegan, Kovacs, Feșnic… Îi cer să uite trecutul!”, a mai spus Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,50 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT