ADVERTISEMENT
News

Decizia care poate lăsa România fără Remdesivir. Anunț îngrijorător al americanilor

Autor: Flaviu Popa | 04.10.2020 | 19:31
Decizia care poate lăsa România fără Remdesivir. Anunț îngrijorător al americanilor
Remdesivir ajunge la pacienții COVID-19 din România și toate celelalte state europene. Sursa foto: hepta.ro

Compania Gilead, cea care produce medicamentul Remdesivir, a decis să vândă medicamentul direct spitalelor din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Decizia vine după ce timp de cinci lune de zile medicamentul a fost distribuit prin intermediul Departamentului de Sănătate, însă au existat spitale care nu au primit acest medicament.

România deține stocuri minime de Remdesivir, astfel că Ministerul Sănătății trebuie să găsească soluții viabile pentru a reîntregi stocurile.

ADVERTISEMENT

România poate rămâne fără stocuri de Remdesivir

Alexandru Rafila a anunțat cum ar trebui să se întâmple acest lucru. „Deja sunt peste 2.500 de pacienţi incluşi în schemele de tratament furnizate de Comisia Europeană şi după ce se livrează şi a treia tranşă, probabil că trebuie să începem să ne gândim să ne descurcăm şi singuri.

Va exista o competiţie între ţări. Una este să beneficiezi de un mecanism centralizat în care Uniunea Europeană are altă forţă de negociere şi de asta spun că ar trebui abordate din timp căile de discuţii în direcţia acestui tratament”, a explicat Alexandru Rafila, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Donald Trump se află în spital, infectat cu Covid-19, iar medicii l-au trecut pe un tratament cu Remdesivir, singurul medicament care pare să ajute, chiar dacă nu poate face minuni, în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, antiviralul nu este considerat un remediu minune, însă se bucură de o simpatie puternică în SUA, unde a fost recomandat inclusiv de Donald Trump, în urmă cu mai multe luni.

ADVERTISEMENT

De altfel, mai mulți specialiști au strâmbat din nas atunci când vine vorba de Remdesivir, nefiind convinși că acest medicament este cu adevărat un remediu care să salveze omenirea de pandemia de Covid-19.

Cu toate acestea, în lipsă de altceva, până când va exista un vaccin, Remdesivir rămâne singura speranță a spitalelor în lupta cu Covid-19, în special la persoanele care dezvoltă forme grave ale bolii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!