Life

Decizia care schimbă Whatsapp. Milioane de utilizatori din România vor putea face un lucru imposibil până acum

Hotărârea care modifică complet Whatsapp. Ce funcție vor putea folosi de acum înainte milioane de oameni din țara noastră.
17.03.2023 | 16:42
Decizia care schimba Whatsapp Milioane de utilizatori din Romania vor putea face un lucru imposibil pana acum
Hotărârea care modifică complet Whatsapp. Ce funcție vor putea folosi de acum înainte oamenii din țara noastră. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Decizia care schimbă fundamental una dintre cele mai folosite aplicații gratuite de mesagerie. Milioane de utilizatori din România și nu numai vor putea face un lucru imposibil până acum. Despre ce aspect este vorba.

Hotărârea care modifică complet Whatsapp. Ce funcție vor putea folosi de acum înainte oamenii din țara noastră

Hotărârea care modifică complet Whatsapp este disponibilă în momentul de față numai pentru iOS, nu și pentru utilizatorii care folosesc Android. Reprezentanții companiei au anunțat o funcție pe care o vor putea folosi mulți, susține spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Aplicația de mesagerie lansată în ianuarie 2009 poate de acum înainte să extragă automat textul conținut într-o imagine partajată în chat. Singura condiție este ca această poză să conțină un text clar și vizibil.

Mai exact, în momentul în care o persoană primește o fotografie cu aceste caracteristici, atunci utilizatorul va putea extrage textul în mod automat. Acest lucru este realizat printr-o simplă apăsare pe imagine.

ADVERTISEMENT

În felul acesta poza de pe Whatsapp se deschide pe tot ecranul. Următorul pas este selectorul pentru a alege dacă se dorește selectarea întregului text sau numai a unei părți din el. După ce textul a fost selectat se decide una dintre opțiunile: Copy, Select All, Search și Translate.

Whatsapp, schimbări importante pentru utilizatori

Noua implementare vine ca urmare a unui pachet de cod precompilat al sistemului de operare iOS 16 de la Apple, așadar nu este vorba de o funcție clară a WhatsApp. Nu este exclus ca una similară să fie făcută pentru telefoanele Android.

ADVERTISEMENT

Și aceasta nu este singura modificare pe care o are compania pentru utilizatorii din lumea întreagă. Versiunile beta ale aplicației pentru iPhone și Android vor dispune în curând de aproximativ 21 de caractere emoji.

În prezent, sunt testate pentru a se observa dacă oamenii interacționează cu această schimbare. De asemenea, Whatsapp vrea să le permită utilizatorilor să vadă iconițele de profil pentru utilizatorii în cadrul grupurilor de conversații din care fac parte din intermediul platformei.

ADVERTISEMENT

Acest aspect e cerut de oameni de multă vreme, aplicația gratuită de conversații fiind una dintre cele mai folosite. 1 miliard de persoane utilizează Whatsapp în fiecare zi, care trimit zilnic peste 55 de miliarde de mesaje.

ADVERTISEMENT