News

Decizia controversată luată de Joe Biden! A ieșit scandal după prima semnătură ca președinte

24.01.2021 | 15:47
Decizia controversata luata de Joe Biden A iesit scandal dupa prima semnatura ca presedinte
ADVERTISEMENT

Decizia controversată luată de Joe Biden chiar în prima zi în care a avut drept de semnătură ca președinte al Statelor Unite ale Americii. Acesta și-a pus numele pe un act executiv în care se reglementează participarea la competiţii ale sportivilor transgender.
 
Concret, în act se arată negru pe alb că nu se pot face discriminari pe baza de sex în ceea ce privesc competiţiile atletice rezervate liceelor, dar şi universităţilor.

În urma acestei semnături, un atlet poate concura la competiţiile organizate pentru sexul cu care, atenție, se identifică.

ADVERTISEMENT

Decizia controversată luată de președintele Joe Biden!

Nu toată lumea a privit cu entuziasm această veste. A fost avansată ideea că orice băiat care se identifică a fi fată are un avantaj natural într-o competiţie destinată sexului slab.

“Ameninţarea pe care o reprezintă acest act pentru sportul feminin este profundă.

După cum spune autoritatea numărul unu a ţării pe probleme de sport, sex şi biologie, profesorul Doriane Lambelet Coleman, este o diferenţă semnificativă între femei şi bărbaţi”, consideră scepticii

ADVERTISEMENT

De remarcat că și la nivel mondial există o controversă legată de testosteron. Caster Semenya, dublă medaliată olimpică în 2016, avea un nivel aproape de cel din corpul unui barbat.

Vă readucem aminte că atunci au existat plângeri din partea adversarelor, plângeri care au forțat-o pe sportivă să stea un an departe de arene.

ADVERTISEMENT

Cât timp aceasta a lipsit a avut loc o adevărată investigație care urma să stabilească dacă este bărbat sau femeie. În cele din urmă, Semenya a fost silită să ia medicamente ca să-şi micşoreze nivelul de testosteron, pentru a fi reprimită în sport.