News

Decizia de închidere a sălilor de sport, anulată de încă o instanță. Care este motivarea magistraților

16.04.2021 | 20:22
Decizia de inchidere a salilor de sport anulata de inca o instanta Care este motivarea magistratilor
Decizia de închidere a sălilor de sport, anulată de încă o instanță. Care este motivarea instanței
ADVERTISEMENT

Decizia de suspendare a activității în sălile de fitness a fost anulată de încă o instanță. Vedeți mai jos care este motivarea magistraților.

Cel mai mare operator de fitness din Timișoara a contestat  în măsura impusă de autorități pentru localitățile unde rata de infectare depășeste 4 la mie și a avut câștig de cauză. Același lucru s-a întâmplat și la Cluj.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Smart Fitness din Timișoara au arătat în instanță că decizia suspendării activității în sălile de sport a fost una discriminatorie. Ei au precizat că alți operatori economici care desfășoară activități în spații închise (saloane de cosmetică, frizerii) au fost lăsați să funcționeze fără a se face o analiză punctuală a riscurilor.

Decizia de închidere a sălilor de sport, anulată de încă o instanță. Care este motivarea instanței

„Anulează parţial HG nr.348/25.03.2021 pentru modificarea şi completarea Anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 308 din 26 martie 2021, în ceea ce priveşte pct. 4 referitor la art. 10 punctele 1^1 şi 1^2 din Anexa nr. 3 la HG nr. 293/10.03.2021 emisă de pârâtul GUVERNUL ROMÂNIEI. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de către Ministerul Afacerilor Interne în interesul pârâtului Guvernul României,” se arată în motivarea judecătorilor timișoreni, potrivit Tion.ro.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții sălii de fitness au precizat că decizia este una care îi avantajează pe toți operatorii de săli de fitness din țară: „de rezultatul obținut la Timișoara beneficiază operatorii de fitness din toată țara, Smartfit solicitând în contradictoriu cu Guvernul României, anularea parțială a HG nr. 348/25.03.2021, în ceea ce privește pct. 4 referitor la art. 10 punctele 1^1 și 1^2 din Anexa nr. 3 la HG nr. 293/10.03.2021, prin care se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.”

Mai exact, avocații au sălii de fitness au demonstrat că guvernanții au încălcat unele prevederi din Constituție. „Salut cu apreciere activitatea completului de judecată din cadrul Curţii de Apel Timişoara deoarece a gestionat foarte profesionist şi echilibrat dosarul, a acordat termene scurte de judecată, punând astfel în valoare dispoziţiile legii contenciosului administrativ. Nutresc speranţa că şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da dovadă de aceeaşi rapididate în soluţionare şi înţelegere corectă şi justă a cauzei când va pronunţa soluţia definitivă urmare a căreia se vor putea redeschide sălile de fitness,” a transmis avocatul Paul Ciucur, reprezentantul Smart Fitness, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Autoritățile, Ministerul Sănătății și DSP, au fost solicitate să depună la dosar acte din care să reiasă că au fost depistate focare de Covid-19 în sălile de sport din Timișoara sau din toată țara. Acest lucru nu s-a putut realiza, întrucât respectivele informații nu existau, nefiind realizate anchete epidemiologice în astfel de spații.

Acționarul majoritar al sălii de fitness care a contestat decizia autorităților spune că sportul este un aliat al oamenilor împotriva virusului, iar decizia de a suspenda activitatea sălilor a fost una abuzivă: „trăim vremuri foarte tulburi în care este nevoie de intervenţia instantelor pentru a putea face sport, un drept fundamental al oricărui om”.

ADVERTISEMENT

„Am arătat de sute de ori că mişcarea fizică este un aliat în lupta împotriva virusului, dar am fost închişi abuziv din nou şi din nou până când operatorii de fitness au ajuns în pragul epuizării mentale şi financiare, iar clienţii stau acasă cu sănătatea şubrezită,” a adăugat Cosmin Șorban.

ADVERTISEMENT
Tags: