ADVERTISEMENT
Cele mai citite

S-a dat sentinţa în procesul intentat de Genie Bouchard! Ce s-a decis

Eugenie Bouchard a câştigat procesul pe care l-a intentat Federaţiei Americane de Tenis (USTA), după ce a a alunecat şi a căzut în vestiar la ediţia din 2015 a US Open.
Autori: Ionut Neamţu, Irina Aldea | 27.02.2018 | 14:54

UPDATE, 27 februarie, ora 14:00: Eugenie Bouchard, care a împlinit zilele trecute 24 de ani, va primi despăgubiri importante, după decizia unui tribunal din Brooklyn. Deşi suma este confidenţială, presa din Statele Unite ale Americii dezvăluie că Genie va primi între 10 şi 15 milioane de dolari. Suma pe care canadianca urmează s-o primească reprezintă cel puţin dublul banilor câştigaţi de Bouchard din tenis. Până în prezent, fosta finalistă la Wimbledon 2014, adunase 5,8 milioane de dolari din tenis.

ADVERTISEMENT

Juriul a decis ca USTA să achite 75% din valoarea despăgubirilor care îi vor fi acordate canadiencei, considerând că şi jucătoarea este la rândul ei responsabilă, dar într-o măsură mai mică, deoarece a dat dovadă de neglijenţă. Suma care îi va fi oferită canadiencei va fi stabilită într-un proces separat.

“Genie” susţine că declinul său din ultimii ani este legat de întâmplarea de la US Open, din 2015. Atunci, după un meci de dublu mixt, în jurul orei locale 22:00, a dorit să facă o baie de gheaţă, însă a alunecat pe podeaua umedă. Bouchard a declarat sub jurământ că “m-am lovit la cap, în partea din spate” şi îşi aminteşte că “eram în stare de şoc, în timp ce mă holbam la tavan”. Avocatul sportivei, Benedict Morelli, s-a declarat mulţumit de decizia juraţilor, care estima, în 2015, că un astfel de proces poate duce la depăgubitri de “milioane şi milioane de dolari”, în cazul în care va fi câştigat.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii U.S.T.A., mulţumiţi şi ei de cum s-a terminat procesul

Deşi sunt nevoiţi să plătească 75% dintr-o sumă care va fi stabilită ulterior, reprezentanţii Asociaţiei Americane de Tenis s-au arătat mulţumiţi de decizia juriului din Brooklyn printr-un comunicat online: “Am ajuns la o înţelegere cu Eugenie Bouchard şi suntem încântaţi că acest process s-a încheiat pe cale amiabilă pentru ambele părţi. Am dori să mulţumim comisiei şi juraţilor pentru serviciile lor. De asemenea, dorim să-I mulţumim domnişoarei Bouchard căreia îi urăm tot binele pe viitor.”

Bouchard a susţinut că accidentarea suferită a obligat-o să se retragă din turneul de la US Open, unde era calificată în optimile de finală ale probei de simplu şi în manşa a doua a probelor de dublu feminin şi dublu mixt, dar şi de la turneele de la Wuhan şi Tokyo, precum şi să abandoneze în primul tur la China Open. Ea s-a plâns că a pierdut, astfel, 13 locuri în ierarhia WTA de simplu. Bouchard nu a mai jucat niciun meci întreg în 2015, revenind pe teren în 2016.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!