Fotbal intern

Decizia care l-a făcut pe Dan Petrescu să se enerveze. “De ce mă obligă să-i bag?”

Autor: Iuliana Spirache | 27.05.2019 | 16:37
Decizia care l-a făcut pe Dan Petrescu să se enerveze.
Dan Petrescu, supărat în meciul CFR Cluj - U Craiova. Decizia FRF care l-a enervat pe antrenorul ardelenilor. Sursă foto: sportpictures.eu

Decizia FRF ca toate cluburile din Liga 1 Betano să folosească câte doi jucători U21 în formula de start începând cu sezonul 2019 – 2020 nu este pe placul lui Dan Petrescu, iar antrenorul CFR-ului s-a enervat la culme. “Bursucul” crede că echipa din Gruia este defavorizată de această regulă impusă de FRF și a explicat de ce.

Decizia FRF care l-a făcut pe Dan Petrescu să se enerveze

Dan Petrescu susține că FCSB și Viitorul Constanța au foarte mulți jucători U21 valoroși care pot fi folosiți începând cu sezonul 2019 – 2020, iar Universitatea Craiova are în loc cel puțin 3 fotbaliști care pot fi folosiți pentru a respecta această regulă. De partea cealaltă, campioana României îl are pe Valentin Costache.

“Trebuie să fim realiști, nu presimiști sau optimiști. Noi vom pleca cu handicap anul viitor, din cauza acestei reguli cu doi jucători U21 în formula de start. Este o decizie care nu ajută fotbalul românesc. Dacă am un jucător bun, tânăr îl bag, dacă nu, nu. De ce mă obligă să îi bag? Steaua are 7-8 jucători de valoare, Viitorul are aproape tot lotul format numai din tineri, Craiova are 3-4 jucători, noi îl avem doar pe Costache, restul doar speranțe, nu certitudini”, a spus Dan Petrescu, conform digisport.ro.

FCSB, U Craiova și Viitorul stau cel mai bine la regula U21

Începând cu sezonul 2019 – 2020 apare o nouă schimbare în ceea ce privește echipele din Liga 1 Betano. Mai exact, toate formațiile din primul eșalon fotbalistic trebuie să folosească în primul 11 cel puțini doi jucători U21, iar unul dintre aceștia trebuie să fie pe teren pe tot parcursul meciului.

FCSB, Universitatea Craiova și FC Viitorul Constanța stau cel mai bine în ceea ce privește regula U21. Echipa pregătită de Gică Hagi este cea mai avantajată, toate acestea deoarece “Regele” are una dintre cele mai puternice academi din Europa. În momentul de față, în lotul Viitorului sunt 11 jucători eligibili pentru regula U21. De partea cealaltă, Dan Petrescu are mari probleme. După ce a ratat transferul lui Darius Olaru, CFR Cluj are doar doi jucători U21: Claudiu Petrilă și Valentin Costache.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!