Fotbal intern

FRF face revoluţie în Liga 1 Betano: Cluburile, obligate să aibă doi titulari U21

Autor: Mirela Apostol | 03.08.2018 | 15:21
FRF face revoluţie în Liga 1 Betano: Cluburile, obligate să aibă doi titulari U21
Decizia FRF Liga 1 Betano, cu jucători U21 în echipa de start. Dennis Man şi Alexandru Cicâldău în meciul de fotbal dintre FCSB şi Viitorul Constanţa

Cluburile, obligate să aibă doi titulari U21! Comitetul de Urgenţă din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a aprobat o serie de modificări privind regulamentul ce obligă echipele de club să aibă în teren în permanenţă un jucător cu vârsta de până în 21 de ani. Astfel, din sezonul următor, cluburile din Liga 1 Betano trebuie să aibă doi jucători U21 titulari şi nu unul singur, ca până acum, însă pe parcursul unui meci, unul dintre aceştia poate fi scos din teren.

Pe lângă această modificare, cluburile vor fi obligate să aibă în lotul de 25 de jucători minimum 6 formați la nivel național și un minimum de 2 jucători formați la nivelul clubului, iar valorile vor creşte de la un sezon la altul. Federaţia Română de Fotbal a anunţat modificările: “Comitetul de Urgență al FRF a aprobat astăzi o serie de reforme menite să crească numărul jucătorilor români din primele eșaloane, în special al tinerilor jucători, și să îmbunătățească nivelul calitativ al competiției.

Cluburile, obligate să aibă doi titulari U21

Comitetul Executiv al FRF reunit joi, 2 august 2018, a votat în unanimitate împuternicirea Comitetului de Urgență pentru aprobarea modificărilor ROAF cu privire la cotele de jucători non-UE și jucători formați la nivel național și de club ca urmare a dezbaterilor dintre FRF și LPF. Astfel, astăzi, Comitetul de Urgență a aprobat în unanimitate reformele prezentate în Hotărârea nr. 12 (conținutul complet și oficial al Hotărârii), printre care:

Regula U 21 a fost modificată

Crește numărul jucătorilor U21 în Liga 1
Din sezonul 2019/20, la propunerea administrației FRF, fiecare echipă va alinia la startul partidelor din Liga 1 minimum 2 jucători U21 formați la nivel național și va trebui să utilizeze pe toată durata partidei minimum 1 jucător din această categorie. Până acum, prevederile regulamentare făceau referire la un singur jucător U21.

Mai mulți jucători români și dezvoltarea centrelor de juniori
Totodată, la acest moment, pe lista cu lotul celor 25 de jucători, cluburile din Liga 1 au obligația de a prezenta un minimum de 6 jucători formați la nivel național și un minimum de 2 jucători formați la nivelul clubului.

Cum s-a schimbat regula U21

Din sezoanele următoare, aceste valori vor crește și își vor modifica ponderea, pentru promovarea tinerilor jucători români și dezvoltarea centrelor de copii și juniori ale cluburilor de Liga 1, după cum urmează:

Sezon 2019 – 2020:
Jucători formați la nivel național: 8
Jucători formați la nivel de club: 2

Sezon 2019 – 2020:
Jucători formați la nivel național: 10
Jucători formați la nivel de club: 2

Sezon 2021/22
Jucători formați la nivel național: 8
Jucători formați la nivel de club: 4

Din sezonul 2019/20, cluburile de Liga 1 vor trebui să aibă și o echipă de juniori U16, în urma propunerii administrației FRF, aceasta urmând a fi integrată într-o competiție organizată de FRF”, scrie Federaţia.

În etapa precedentă, în Liga 1 Betano au evoluat 34 de jucători cu vârsta de până în 21 de ani, dintre care 22 au fost titulari şi 14 integralişti. Viitorul Constanţa a stabilit cu această ocazie un record privind utilizarea jucătorilor eligibili pentru naţionala de tineret. Gheorghe Hagi a folosit 8 jucători tineri, 6 dintre aceștia fiind titular și doi intrați pe parcurs. Este vorba de meciul din etapa a doua, Viitorul Constanţa a remizat în deplasare cu Concordia Chiajna, 1-1.

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!