Decizia FRH după anunţul Guvernului! Finala campionatului dintre CSM București și Vâlcea se joacă cu cel mult 1000 de oameni în sală

Flaviu Popa   
în Handbal
08/03/2020, 17:53
Decizia FRH după anunţul Guvernului! Finala campionatului dintre CSM București și Vâlcea se joacă cu cel mult 1000 de oameni în sală
CSM București - Vâlcea se va disputa cu cel mult 1000 de oameni în sală

Campioana în handbalul feminin românesc se va decide cu cel mult 1000 de oameni prezenți în sală. Asta, după ce Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că activitățile ce includ o adunare mai mare de 1000 persoane vor fi interzise.

Finala campionatului se joacă cu cel mult 1000 de oameni în sală

Au mai rămas șapte etape de disputat în Liga Florilor, însă meciul de miercuri, 11 martie, de la ora 18:30 e vital pentru stabilirea campioanei. CSM Râmnicu Vâlcea are un avans de trei puncte față de CSM București, în condițiile în care formația Cristinei Neagu are un meci mai puțin disputat.

Așa cum au recunoscut și reprezentanții celor două echipe, campioana se va decide în proporție de 99% în urma duelului de miercuri. Din păcate pentru fanii handbalului, coronavirusul îi va forța pe organizatori să permită accesul în sală a cel mult 1000 de persoane.

Federația Română de Handbal a anunțat decizia luată astăzi prin intermediul unui comunicat de presă.

Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Afacerilor Interne au anunțat că activitățile ce includ o adunare mai mare de 1000 persoane vor fi interzise, începând de astăzi, pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19.

Activitățile cu mai puțin de 1000 persoane se aprobă cu acordul DSP.

Măsurile intră în vigoare astăzi și sunt valabile până la 31 martie, când se va face o nouă evaluare a situației, în funcție de evoluția infecțiilor cu Covid-19 (Coronavirus).

Astfel, cluburile care organizează meciuri de handbal în această perioadă vor trebui să limiteze accesul persoanelor în sala de joc la un total de 1000 persoane (spectatori, jucători, staff, oficiali, stewarzi etc) si vor trebui să contacteze Direcția de Sănătate Publică pentru a primi acordul ca evenimentele să aibă loc cu spectatori.

Aceste măsuri se aplică tuturor meciurilor de handbal, la toate nivelurile (Echipa Națională, Liga Națională, Cupa României, Divizia A, campionatul național de juniori, competițiile organizate de AJH-uri/AMHB etc)”, au transmis cei de la FRH.

La fotbal s-a pus lacătul pe stadioane

Deși decizia luată de Ministerul de Interne le-ar permite organizatorilor să permită accesul în arenele sportive unui număr maxim de 1000 de oameni, organizatorii fotbalului românesc nu vor să riște nimic și au pus lacătul pe stadioane, cel puțin până la finalul lunii martie. Astfel, meciurilel FCSB – Craiova și CFR Cluj – FCSB se vor juca fără spectatori.

  • 107,856 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în lume
Închide ×