News

Decizia incredibilă pe care a luat-o Cornel Dinicu în legătură cu domeniul de la Ferma Dacilor. Ce se va întâmpla pe terenul devastat de incendiu

Pe domeniul unde se află Ferma Dacilor se va organiza, la finalul verii, o competiție la care vor participa câteva sute de persoane.
22.02.2024 | 09:17
Decizia incredibila pe care a luato Cornel Dinicu in legatura cu domeniul de la Ferma Dacilor Ce se va intampla pe terenul devastat de incendiu
Cornel Dinicu, patronul Fermei dacilor, se află în arest la domiciliu. Colaj FANATIK, sursa foto Inquam photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, s-a aflat în arest preventiv până la 1 februarie 2024, apoi această măsură a fost înlocuită cu cea a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile. Dinicu este cercetat în dosarul care vizează cauzele şi împrejurările în care s-a produs incendiul de la complexul Ferma Dacilor, în care au murit opt oameni.

Dac Warrior fusese programată pe 20 aprilie 2024

Săptămâna trecută, Cornel Dinicu a obținut, din partea Tribunalului Prahova, permisiunea de a lua legătura cu concubina sa și cu unul din fiii săi, care au calitatea de martori în dosarul care vizează infracţiuni de distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, Dinicu a mai primit permisiunea de a părăsi domiciliul din București pentru a efectua tratamente la o clinică stomatologică din Ploiești.

ADVERTISEMENT

În perioada în care s-a aflat în arest preventiv, Cornel Dinicu a fost dus de autorități de două ori la locul tragediei, pentru căutarea de probe care să ajute la depistarea cauzelor ce au provocat incendiul de la Ferma Dacilor. Tot în această perioadă, Cornel Dinicu a luat o decizie privitoare la un eveniment sportiv ce este programat anul acesta pe terenul unde se află complexul.

Este vorba despre competiția Dac Warrior, despre care FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că va fi organizată pe domeniul din comuna Gura Vadului, în ciuda tragediei care s-a petrecut pe 26 decembrie 2023. Inițial, competiția trebuia să aibă loc pe 20 aprilie 2024, pe un traseu de alergare pe teren variat, pe care vor fi amenajate diverse obstacole.

ADVERTISEMENT

În ciuda tragediei, doritorii erau îndrumați pe site-ul oficial al competiției să se înscrie la probele diverse, taxa de înscriere variind între 60 și 250 de lei. Evenimentul Dac Warrior este organizat de Asociația de agrement și turism cultural Getica, care este înregistrată la aceeași adresă din Gura Vadului la care se află complexul Ferma Dacilor.

Organizatorii au comunicat schimbarea datei evenimentului

Alexandra Gospodaru, concubina lui Cornel Dinicu, a cerut la Judecătoria Mizil ca Asociaţia de agrement şi turism cultural Getica să primească personalitate juridică, conform datelor consultate de FANATIK. Cu toate acestea, cel care conduce echipa de organizare a competiției este tot Cornel Dinicu, care are rang de rege dac, cucerit la competițiile din anii trecuți.

ADVERTISEMENT

Recent, pe pagina de socializare a Dac Warrior a fost postat, de către organizatori, un mesaj care anunță că evenimentul la care sunt așteptate aproximativ 600 de persoane a fost amânat pentru 31 august 2024. “Dragilor, în urma tragediei de la Ferma Dacilor am trecut prin momente foarte grele. Oameni foarte dragi nouă nu mai sunt printre noi. Locul care ne era acasă acum este mistuit”, se arată în mesaj.

Chiar dacă domeniul este afectat de incendiu, acesta va găzdui evenimentul anual de la Ferma Dacilor. “Datorită greutăților prin care trecem în această perioadă, ediția Dac Warrior din aprilie 2024 se amână pentru 31 august 2024.  Cu ajutorul lui Dumnezeu vom pune o nouă cărămidă locului nostru de suflet și vom reveni un trib mai puternic!”, au mai comunicat organizatorii.

ADVERTISEMENT

Un fost participant îi critică pe organizatori: „Nu cred că acolo se va mai putea recrea atmosfera de bucurie”

Un participant la edițiile trecute ale Dac warrior s-a arătat contrariat de decizia ca această competiție să nu fie anulată. „Din nefericire, pentru tragedia ce s-a petrecut la Ferma Dacilor, mult timp nu cred că acolo se va mai putea recrea atmosfera de bucurie necesară curselor de genul acesta. Ferma Dacilor acum este loc unde familiile încercate și-au îngropat prieteni, copii, familii și amarul, iar părerea mea personală este că e bine să fie lăsat în liniște”, a postat acesta.

Internautul le-a comunicat organizatorilor că nu va fi prezent la Dac Warrior, deoarece este un moment nepotrivit în contextul tragediei. „Eu, unul, nu o să mai particip la cursă, tocmai din cauza asta. Din respect! La altele, în altă parte, cu mare plăcere. Dar atât de repede și fix acolo, nu”, a mai scris cel care a participat în trecut la Dac warrior.

Organizatorii au răspuns nemulțumirii acestuia, argumentând că este un moment greu care pote fi depășit tocmai prin solidaritate. „Familia Ferma Dacilor, din care face parte și Dac Warrior, își dorește să meargă mai departe, fără a uita o secundă tragedia prin care trecem. Dar trebuie să ne adunăm și să fim uniți, mai ales la greu!”, au postat aceștia.

ADVERTISEMENT