ADVERTISEMENT
News

Decizia instanței pentru șoferul care a împușcat un vatman. Procurorii au cerut 30 de zile de arest preventiv

Autor: Adrian Baciu | 20.09.2020 | 11:33
Decizia instanței pentru șoferul care a împușcat un vatman. Procurorii au cerut 30 de zile de arest preventiv
Decizia instanței pentru șoferul care a împușcat un vatman. Procurorii au cerut 30 de zile de arest preventiv. Sursa foto: hepta.ro

Magistrații din Capitală au decis ca șoferul care l-a împușcat cu un pistol cu bile pe un vatman din București să fie plasat în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, procurorii au cerut emiterea unui mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, însă instanța a respins cererea.

Joi, 17 septembrie, un angajat al Societății de Transport București a fost împușcat în plină stradă de un șofer recalcitrant.

ADVERTISEMENT

Ce a decis instanța în cazul șoferului care a împușcat un vatman. Parchetul ceruse 30 de zile de arestare

Pedeapsă blândă pentru șoferul din București care, joi dimineața, a împușcat cu un pistol cu bile vatmanul unui tramvai.

Acesta a fost arestat la domiciliu, conform celor de la Gândul, care citează surse judiciare. Inițial, procurorii au solicitat emiterea unui mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, însă instanța a respins cererea.

ADVERTISEMENT

Cetățeanul Vicenzo Oprican este pus sub acuzare pentru că a folosit un pistol cu bile împotriva unui vatman, cu care avusese anterior incidentului un conflict verbal.

După acest incident, vatmanul a necesitat îngrijiri medicale, iar șoferul a fost identificat în urma unui apel la 112 și audiat de procurori

ADVERTISEMENT

De la ce a pornit conflictul vatman vs șofer

Conflictul dintre vatman și șoferul recalcitrant s-a petrecut joi dimineața, în jurul orei 10. Disputa a început în staţia de tramvai Muzeu Bacovia, de pe şoseaua Giurgiului.

Un șofer i-a reproșat vatmanului că a închis prea devreme uşile iar o călătoare nu s-a putut urca. Cearta a căpătat proporții, iar tânărul a urmărit tramvaiul continuând să se certe cu vatmanul, iar la un moment dat a scos un pistol cu bile de tip airsoft şi a tras spre acesta rănindu-l în zona feței.

ADVERTISEMENT

Vatmanul a oprit, a chemat poliţia şi un scurt timp un echipaj de la secţia 16 a ajuns la faţa locului. În ajutor a fost chemat şi un echipaj SMURD, care a evaluat starea de sănătate a vatmanului. Acesta şi-a putut continua din fericire drumul.

Tânărul a fost depistat repede în trafic şi ridicat pentru audieri de poliţişti, fiind ulterior reținut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de lovire şi alte violențe.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!