Sport

Decizia luata azi de Înalta Curte în procesul palmaresului Universității Craiova

ÎCCJ a decis joi, 20 iunie, amânarea judecății recursului FCU Craiova pentru palmaresul istoric al Științei. Următorul termen a fost stabilit la 7 noiembrie 2024
20.06.2024 | 12:50
Decizia luata azi de Inalta Curte in procesul palmaresului Universitatii Craiova
ADVERTISEMENT

Continuă suspansul în privința deciziei definitive pentru palmaresului istoric al clubului Universitatea Craiova. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) avea pe ordinea de zi joi, 20 iunie, recursul făcut de FCU Craiova în disputa cu CS Universitatea Craiova pentru palmaresului istoric al clubului Universitatea Craiova.

Înalta Curte a dat un nou termen de judecată în privința palmaresului istoric al Universității Craiova

Magistrații au amânat însă judecata cauzei la 7 noiembrie 2024, pentru pregătirea apărării. Sentința urmează să fie dată de un complet format din trei judecători: Liliana Vişan, Decebal Constantin Vlad și Mădălina-Elena Vladu-Crevon.

ADVERTISEMENT

Cluburile lui Adrian Mititelu și Mihai Rotaru s-au judecat timp de 10 ani pentru palmaresul istoric al Științei. FCU Craiova a formulat recurs după ce Curtea de Apel Timișoara a dat câștig de cauză, pe 10 iulie 2023, Clubului Sportiv Universitatea Craiova, club de drept public.

Curtea a stabilit că CS Universitatea Craiova deține palmaresul din perioada 1948 (anul înființării Științei) – 1991 (momentul în care a avut loc privatizarea clubului). În cei 43 de ani clubul din Bănie a câștigat toate cele patru campionate pe care le are în palmares.

ADVERTISEMENT

Astfel, în baza asocierii cu CS Universitatea, grupare condusă de Pavel Badea, echipa lui Rotaru, CS Universitatea Craiova SA, beneficiază de palmaresul sportiv al Științei. Adrian Mititelu a sperat să răstoarne sentința la ÎCCJ. Patronul divizionarei secunde a publicat recent mai multe documente, despre care susținea că sunt „dovada indubitală că palmaresul și sigla sunt ale FCU”.

Cum s-a ajuns la decizia de la ÎCCJ

Palmaresul istoric al Universității Craiova a făcut obiectul mai multor termene și sentințe judecătorești, care au scindat fanii legendarei echipe Craiova Maxima. În primă fază, Curtea de Apel Timișoata i-a acordat palmaresul echipei lui Adrian Mititelu, care jubila în 2018: ”Am câștigat la Timișoara! Istoria și palmaresul Universității sunt la FCU! CSU este doar o copie frauduloasă!”.

ADVERTISEMENT

În motivarea din 18 iunie 2018, Curtea de Apel Timișoara menționa că CS Universitatea Craiova nu are palmaresul: ”Nu există nicio dovadă că reclamanta a fost înființată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înființat în 1991 și a dobândit personalitate juridică în 1995. Nu e nicio dovadă că între reclamantă și echipa de fotbal istorică Universitatea Craiova există identitate sau continuitate”.

Clubul Sportiv Universitatea Craiova a făcut recurs la Înalta Curte și a fost acceptat în 2021. Magistrații de la ÎCCJ au decis să trimită cazul spre rejudecare la Curtea de Apel Timișoara, cu scorul de 2-1, ”pentru vicii de procedură”. La rejudecare, iulie 2023, Curtea de Apel Timișoara și-a schimbat opinia și i-a atribuit palmaresul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, concluzionând: „În condițiile în care nu s-a dovedit transferul dreptului la palmares nici prin convenția părților și nici ca efect al legii, concluzia este aceea că palmaresul a rămas la apelantul-reclamant Club Sportiv Universitatea Craiova”.

ADVERTISEMENT

De data asta, patronul lui FCU Craiova a făcut recurs la ÎCCJ, jucându-și ultima carte, deoarece sentința pronunțată de Înalta Curte este definitivă.

Palmaresul Universității Craiova

  • De 4 ori campioană a României: 1973-1974, 1979-1980, 1980-1981, 1990-1991
  • De 8 ori câștigătoare a Cupei României: 1976-1977, 1977-1978, 1980-1981, 1982-1983, 1990-1991, 1992-1993, 2017-2018, 2020-2021
  • Câștigătoare a Supercupei României: 2020-2021
  • Semifinalistă a Cupei UEFA: 1982-1983
  • Sfertfinalistă a Cupei Campionilor Europeni: 1981-1982

FCU Craiova își revendică titlul din 1991

Adrian Mititelu susținea că prin sentința Curții de Apel Timișoara din 10 iulie 2023 palmaresul Științei se rupe în două:
• 05.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;
• 01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul nostru și rămâne în patrimoniul nostru.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Diana Șoșoacă, momente penibile în Parlamentul European. A speriat-o pe Roberta Metsola
Diana Șoșoacă, momente penibile în Parlamentul European. A speriat-o pe Roberta Metsola
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români