ADVERTISEMENT
News

Decizia luată de autorități: masca devine obligatorie în Vaslui

Autor: Adrian Ilie | 04.08.2020 | 12:47
Decizia luată de autorități: masca devine obligatorie în Vaslui
Masca de protecție a devenit obligatorie și în județul Vaslui/ Sursa foto: hepta.ro

Comitetul Județean Vaslui pentru Situații de Urgență a decis ca masca de protecție să devină obligatorie în toate spațiile publice aglomerate din județul Vaslui. Măsura este valabilă în perioada 4-17 august, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

De asemenea, masca de protecție va trebui purtată și de către persoanele care sunt în grupuri mai mari de patru oameni.

În plus, s-a decis ca de astăzi să fie interzisă comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice la terasele din judeţul Vaslui în intervalul ora 23.00-o6.00.

Vasluienii nu mai pot merge la terase pe timpul nopții

Începând cu data de 4 august, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise de pe teritoriul judeţului Vaslui, în grupuri de mai mult de trei persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii, spaţii cum ar fi: pieţele agro-alimentare, târgurile, zonele de aşteptare, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcţionare a acestor activităţi”, a decis CJSU Vaslui.

ADVERTISEMENT

Potrivit legislației în vigoare, comitetele locale pentru situații de urgență pot stabili şi alte spaţii publice deschise pentru care să se aplice măsura obligativităţii purtării măştii de protecţie, cu avizul direcțiilor de sănătate publică.

Județul Vaslui intră astfel în categoria județelor în care terasele sunt închise obligatoriu după ora 23 din cauza situației epidemiologice din respectivele unități  administrative.

Lista a fost anunțată pe 1 august, în urma unei decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00. Măsura intră în vigoare începând cu data de 02.08.2020 orele 12.00, se aplică pentru o perioadă de 14 zile și poate fi prelungită prin hotărâre a
Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, se arăta în hotărârea CNSU.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT