Fotbal international

Decizia luată de FC Nantes după moartea lui Emiliano Sala! Gest superb al ”canarilor”

08.02.2019 | 14:19
Decizia luata de FC Nantes dupa moartea lui Emiliano Sala Gest superb al canarilor

Clubul FC Nantes a luat o decizie emoționantă după moartea atacantului Emiliano Sala. Fostul jucător al ”canarilor” a fost declarat oficial decedat în noaptea de joi spre vineri, după ce trupul său a fost scos din epava avionului aflată pe fundul Canalului Mânecii.

Oficialii grupării unde este legitimat și portarul român Ciprian Tătărușanu au decis să retragă tricoul cu numărul 9 care a fost purtat timp de trei ani și jumătate de Emiliano Sala. În cele 133 de meciuri jucate în toate competițiile pentru formația franceză, atacantul argentinian a marcat 48 de goluri, ultimul la începutul lunii decembrie, într-o partidă cu Olympique Marseille.

Emiliano Sala salutând suporterii echipei FC Nantes
Emiliano Sala salutând suporterii echipei FC Nantes

FC Nantes a decis să retragă tricoul cu numărul 9 după moartea lui Emiliano Sala

”Emiliano Sala va face mereu parte din legendele care au scris istorie pentru Nantes și de aceea tricoul cu numărul 9 pe care l-a purtat va fi retras”, este comunicatul prin care gruparea franceză a făcut publică decizia. Tricoul cu numărul 9 a mai fost purtat la FC Nantes și de românul Viorel Moldovan, care a și câștigat un titlu de campion alături de ”canari”.

Pe de altă parte, Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa a anunţat că un minut de reculegere şi de aplauze va fi ţinut la meciurile din Ligue 1 şi Ligue 2, în memoria lui Emiliano Sala. Forul fotbalistic din Hexagon a postat un mesaj emoționant pe pagina de Twitter prin care adresează condoșeanțe familiei fostului fotbalist.

După aflarea veștii că Emiliano Sala este mort, lumea fotbalului și-a luat la revedere cu tristețe de la atacantul argentinian prin mesaje postate pe rețele de socializare.  Cel mai emoționant mesaj a fost transmis însă de către familia lui Sala.