Sporturi

Decizia luată de FIFA din cauze epidemiei de coronavirus! Tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice a fost mutată la Zurich

16.03.2020 | 16:39
Decizia luata de FIFA din cauze epidemiei de coronavirus Tragerea la sorti pentru Jocurile Olimpice a fost mutata la Zurich
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus a afectat toate competițiile sportive, iar FIFA a luat decizia ca tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice să aibă loc la Zurich, nu la Tokyo acolo unde era programată inițial.

Tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice a fost mutată la Zurich

Din cauza epidemiei de coronavirus care s-a abătut asupra întregii planete, FIFA a luat decizia de a muta tragerea la sorți de la Tokyo la Zurich. Inițial, tragerea trebuia să aibă loc la data de 18 aprilie, însă în urma reglementărilor se va muta la data de 23 aprilie.

ADVERTISEMENT

Astfel, tragerea la sorți va avea loc la sediul forului din Zürich, în Elveția, în data de 23 aprilie, fără participarea reprezentanților țărilor calificate la turneele de fotbal.

Totodată, FIFA a hotărât să anuleze workshop-ul și inspecțiile facilităților din Tokyo, programate în aceeași perioadă cu tragerea la sorți.

ADVERTISEMENT

„Monitorizăm cu atenție situația din Japonia împreună cu colegii noștri organizatori ai Jocurilor Olimpice de la Tokyo și vom reveni cu informații noi atunci când acestea vor fi disponibile”, se arată în comunicatul FIFA.

Naționala României, calificată după o pauză de 56 de ani

În urma performanței naționalei de fotbal U21 a României la Campionatul European din Italia și San Marino, reprezentativa țării noastre s-a calificat la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

ADVERTISEMENT

Haruyuki Takahashi, membru al Comitetului Internațional Olimpic de organizare, a mărturisit că se ia în considerare amânarea Jocurilor Olimpice:

O să vorbim foarte serios despre acest caz în luna aprilie. Nu cred că Jocurile Olimpice ar putea fi anulate, dar ar putea fi o amânare”.

ADVERTISEMENT

„Comitetul Internaţional Olimpic ar putea fi în pericol dacă va fi o anulare. Doar drepturile TV din Statele Unite aduc încasări importante”, a mai spus Haruyuki Takahashi.

  • 24 iulie este data de început a Jocurilor Olimpice din 2020
ADVERTISEMENT