News
notix pixel id

Decizia luată de Viorica Dăncilă după alegeri! Va ieşi sau nu PSD de la guvernare. Miniştrii, convocaţi de urgenţă

27.05.2019 | 12:38
Decizia luată de Viorica Dăncilă după alegeri! Va ieşi sau nu PSD de la guvernare. Miniştrii, convocaţi de urgenţă
Viorica Dăncilă a convocat o ședință de urgență la Guvern. Sursa foto:Digi24

Duminică, 26 mai 2019, au avut loc alegerile europarlamentare, iar rezultatele acestora nu sunt tocmai îmbucurătoare pentru Partidului Social Democrat. Mai mult decât atât, în sânul formațiunii politice conduse de Liviu Dragnea  au izbucnit deja tensiuni, alimentând astfel zvonurile conform cărora actuala guvernare ar avea de suferit de pe urma acestui scrutin electoral.

PSD nu iese de la guvernare, dar Viorica Dăncilă a convocat o ședință de urgență

Noaptea de duminică spre luni a fost una plină de evenimente pentru Guvernul PSD-ALDE, în contextul discuțiilor tot mai aprinse privind retragerea de la guvernare. Mai concret, surse din cadrul Executivului, citate de bzi.ro relatează că premierul Viorica Dăncilă a purtat discuții telefonice cu lideri ai PSD din teritoriu, care au susținut ca Guvernul actual să continue, astfel că prim-ministrul a luat decizia de a nu se retrage, în momentul în care aceștia au dat asigurări că nu vor permite ca Guvernul să fie debarcat.

Cu toate acestea, în cursul zilei de luni, 27 mai, Viorica Dăncilă a convocat o ședință de urgență la Palatul Victoria, pentru a purta discuții cu toți miniștrii coaliției PSD-ALDE. Rămâne de văzut ce concluzii vor trage guvernanții, după această rundă de consultări.

Viorica Dăncilă nu demisionează. Sursa foto:libertatea
Viorica Dăncilă nu demisionează. Sursa foto:libertatea

Viorica Dăncilă:Nu demisionez

La scurt timp după închiderea secțiilor de vot, zvonurile conform cărora Partidul Social Democrat s-ar retrage de la guvernare au început să curgă, mai ales în contextul acuzațiilor repetate din partea opoziției, care solicită totodată demisia premierului Viorica Dăncilă.

După reacția liderului PSD, Liviu Dragnea, care îi cere în mod cât se poate de ferm prim-ministrului României să nu demisioneze, Viorica Dăncilă a vorbit la rândul său pe marginea acestui subiect. Într-un interviu acordat recent, șefa Executivului a precizat că nu are de gând să recurgă la un astfel de gest.

Cei care au cerut (demisia,n,.r), probabil nu cunosc legea sau sunt rău intenționați. E vorba despre votul românilor, dar vă reamintesc, căderea unui guvern se face prin moțiune de cenzură. Nu am de ce (să iși dea demisia, n.r.). Am în spatele meu atâția români care și-au pus încrederea în noi, acest guvern. Categoric au incredere în noi. S-a votat pentru europarlamentare, nu s-a votat pentru parlamentare. Dacă se vrea demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură” , a spus Viorica Dăncilă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri