News

Decizia luată de Vladimir Putin în Marea Neagră. Schimbă complet tactica. Pe ce pune acum accent

Vladimir Putin schimbă tactica de luptă în Marea Neagră. Liderul de la Kremlin a decis să pună mai mult accent pe un alt tip de navă de război, potrivit unor reprezentanți ai armatei ucrainene.
19.06.2022 | 18:41
Decizia luata de Vladimir Putin in Marea Neagra Schimba complet tactica Pe ce pune acum accent
Vladimir Putin își regrupează grupul naval de luptă în Marea Neagră. Sursa foto: CNN
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin schimbă strategia de luptă în Marea Neagră. Comandamentul ”Sud” al armatei de la Kiev transmite că liderul de la Kremlin își regrupează grupul naval.

Vladimir Putin și-a trimis mai multe submarine în Marea Neagră

Mai exact, președintele Rusiei a decis să pună mai mult accent pe submarine, într-o încercare disperată de a-și minimiza pierderile.

ADVERTISEMENT

Trei tipuri de submarine ruse s-ar afla acum în Marea Neagră. Pe lângă acestea, Vladimir Putin și-a asigurat și două purtătoare de rachete și a pregătit și trei nave de desant, scrie Adevărul.

De asemenea, Moscova ar mai avea în Marea Neagră și 28 de rachete de croazieră, estimativ. Modelul ar fi Kalibr.

ADVERTISEMENT

Rusia și Ucraina, 116 zile de război. Unde a mai atacat armata Kremlinului

Între timp, deși lucrurile pare că s-au mai liniștit, conflictul Rusia-Ucraina continuă. Cele două state vecine au ajuns la ziua 116 de război.

Rusia își menține tactica de a răspândi cât mai multe informații false, pentru subminarea adversarului. Un fake news este, de exemplu, faptul că Ucraina a transformat o unitate de învățământ din Odesa în bază militară.

ADVERTISEMENT

Înainte de această știre falsă, autoritățile ucrainene au anunțat sâmbătă că rușii au atacat cu șapte rachete regiunea Nikolaev. Cinci dintre ele s-au manifestat în timp ce Volodimir Zelenski era în acest oraș.

Tot sâmbătă, Volodimir Zelenski a mers în Odesa, de unde a transmis că nu va ceda sudul țării sale pe mâna rușilor.

ADVERTISEMENT

”Nu vom da sudul (Ucrainei, n. red.) nimănui, vom recupera tot ce am pierdut, iar marea va fi a Ucrainei şi sigură.

Rusia nu are atâtea rachete pe cât îşi doresc oamenii noştri să trăiască”, a spus Zelenski, președintele Ucrainei.

Nave rusești din Marea Neagră, în apropiere de România

De altfel, în aceste zile a fost semnalată prezența a două nave rusești, Vasily Bykov” și ”Pavel Derzhavin”, pe lângă platformele de exploatare a gazelor din  Marea Neagră, Uranul și Ana, conform stiripesurse.

MApN a reacționat în acest caz și a transmis sursei precizate că situația nu reprezintă un pericol, deoarece au fost văzute tot mai multe nave din Moscova, pe mare, de când Ucraina a fost invadată.

ADVERTISEMENT