Sport

Decizia lui Andrei Coubiș de a reprezenta naționala Italiei, aplaudată din România: „Cum să ții rezervă la U19 un jucător ca el?”

Mihai Stoica înțelege decizia luată de Andrei Coubiș de a reprezenta naționala Italiei, explicând unde s-a produs ruptura.
25.03.2023 | 11:54
Decizia lui Andrei Coubis de a reprezenta nationala Italiei aplaudata din Romania Cum sa tii rezerva la U19 un jucator ca el
Decizia lui Andrei Coubiș de a reprezenta naționala Italiei, aplaudată din România. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Managerul general al FCSB-ului a amintit de Campionatul European U19 din Slovacia, la care a evoluat și Andrei Coubiș, spunând că un fotbalist de mare perspectivă ca el nu avea cum să fie ținut pe banca de rezerve.

Decizia lui Andrei Coubiș de a reprezenta naționala Italiei, aplaudată din România

Decizia lui Andrei Coubiș de a reprezenta naționala Italiei a fost aplaudată de către Mihai Stoica, managerul general al vicecampioanei României explicând și unul dintre motivele pe care tânărul fundaș le-a avut când a ales să nu mai reprezinte România:

ADVERTISEMENT

„Asta cu retragerile unor jucători care n-au spus nimic, mă cam lasă rece. Una este să se retragă Ştefan Radu, care era cine era… El s-a retras că nu a mai vrut să fie rezervă neutilizată la o naţională unde merita să joace.

La Coubiş, o să-l ia naţionala de tineret a Italiei. Eu l-am văzut. A fost rezervă la naţionala U19, în Slovacia, la EURO, contra Italiei. După aceea, am auzit poveşti că ar fi fost rezervă pentru că nu-ştiu-ce ar fi vorbit cu cei din Italia”.

ADVERTISEMENT

„Băi, oameni buni. Nu puteai să ţii jucător ca ăla rezervă. El se antrenează cu Milan. Are un fizic, de poate să te şi protejeze până la autocar.

Nu ai cum aşa ceva. În condiţiile în care, când îl bagi, îl bagi fundaş dreapta. El e fundaş central, e o fiară”, a mai spus Mihai Stoica, la TV OrangeSport.

ADVERTISEMENT
  • 19 ani are Andrei Coubiș

Andrei Coubiș este căpitanul lui AC Milan U19

Andrei Coubiș a avut o evoluție fantastică, iar tânărul fundaș a reușit să se evidențieze la echipa U19 a lui AC Milan, devenind chiar căpitanul formației alături de care a jucat și în UEFA Youth League.

În actualul sezon, Andrei Coubiș a jucat 16 meciuri pentru AC Milan Primavera, fără să înscrie vreun gol, însă a avut o pasă decisivă. Totodată, acesta a jucat și 5 meciuri în UEFA Youth League, reușind să marcheze o dată.

ADVERTISEMENT

„La Ibrahimovic nu ai ce spune, că una-două îți dă una! Oricum, trebuie să ai respect față de el, a câștigat de toate și tu ești mic, ai numai de învățat. Am putere fizică, săritura la cap și fuga!”, spunea Andrei Coubiș în luna septembrie.

  • 75.000 de euro este cota de piață a lui Andrei Coubiș, conform transfermarkt.com

  • 2,95 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA pentru pronosticul „peste 3,5 goluri marcate” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT