Decizia lui Gigi Becali a venit cu două zile înainte de FCSB – Dinamo. Astea sunt noile salarii de la FCSB. Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Cristi Coste   
în FCSB
01/10/2020, 00:16
Decizia lui Gigi Becali a venit cu două zile înainte de FCSB – Dinamo. Astea sunt noile salarii de la FCSB. Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Decizia lui Gigi Becali a venit cu două zile înainte de FCSB - Dinamo. Astea sunt noile salarii de la FCSB © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cu două zile înainte de derby-ul FCSB – Dinamo, care se va disputa sîmbătă, 3 octombrie, ora 21:00, se modifică salariile la FCSB. Este decizia lui Gigi Becali luată la începutul pandemiei, care revine în actualitate începând cu 1 octombrie 2020.

Florin Tănase și colegii săi revin la contractele pe care le aveau acum 6 luni, iar FANATIK vă dezvăluie cât câștigă fiecare elev al lui Toni Petrea din acest moment. Practic, vorbim de o dublare a salariilor roș-albaștrilor produsă cu două zile înaintea marii înfruntări cu rivalul din „Groapă”!

Decizia lui Gigi Becali prin care salariile de la FCSB se dublează față de ultimele luni intră în vigoare începând cu 1 octombrie 2020

Gigi Becali a fost primul patron din Liga 1 care a decis să umble la salariile jucătorilor la puțin timp după ce prima divizie a fost oprită pe 13 martie din cauza pandemiei. Atunci patronul de la FCSB a avut o discuție cu căpitanul Florin Tănase vizavi de ce dorea să facă.

Inițial Gigi Becali își propusese să înjumătățească lefurile jucătorilor săi până la 31 decembrie 2020, dar insistența lui Tănase l-a determinat să o facă doar până la 1 octombrie.

Cine nu a fost de acord cu decizia lui Gigi Becali a fost băgat în șomaj tehnic, fiind vorba despre Planic, Gnohere, Adi Popa, Bălgrădean, Momcilovici și Alexandru Stan. Primii 5 au plecat deja de la FCSB, Stan este sub contract și nu are voie să calce în cantonamentul de la Berceni. Singurul care a încasat banii conform contractului a fost Planic, cel care ulterior a notificat clubul pentru neplată și a reziliat unilateral.

Perioada în care salariile au fost micșorate s-a terminat. Cei aflați în lot în martie 2020 și care au încasat doar jumătate din contracte au de la 1 octombrie salariile dinainte de pandemie. Nu au avut de suferit cei care s-au transferat la FCSB în această vară, printre care Buș, Buziuc sau Straton, care au rulat pe salariile negociate din momentul semnăturii.

Căpitanul Florin Tănase e iar „jupân” și la bani: are 17.500 de euro lunar. Podiumul e completat de Adi Petre, Man și Coman, ultimii doi la 15.500 lunar

Prin revenirea la salariile din martie 2020, Florin Tănase este iar cel mai bine plătit jucător al lui Gigi Becali. Căpitanul celor de la FCSB va câștiga 17.500 de euro pe lună, el având contract până în vara lui 2022.

Interesant este că al doilea în acest top este un jucător de care Gigi Becali nu știe cum să scape. Adrian Petre, transferat de la Esbjerg în februarie 2020, are 16.000 de euro lunar, iar patronul a anunțat că este dispus să renunțe la el pentru 300.000 de euro. Asta deși l-a luat de la danezi pentru 800.000 de euro acum șapte luni și jumătate!

Podiumul contractelor la FCSB, începând din 1 octombrie 2020, este completat de cele două perle ale patronului, Dennis Man și Florinel Coman, fiecare cu 15.500 de euro pe lună. Ei sunt cei doi pe care Becali vrea să ia zeci de milioane, ambii indisponibili în acest moment, Dennis pozitiv la Covid, iar Florinel accidentat. Cel mai bun prim 11 al FCSB în acest moment îi consumă patronului lunar 137.000 de euro net!

Primul 11 al FCSB cu noile salarii (137.000 de euro lunar):

Straton (10.000 de euro) – Crețu (12.000), Miron (10.000), Soiledis (12.000), Panțîru (10.000) – Olaru (10.000), Ov. Popescu (12.000), Fl. Tănase (17.500) – Man (15.500), Buș (12.500), Fl. Coman (15.500).

Grupul celor care câștigă iar 10.000 de euro lunar este cel mai numeros la FCSB

Exceptându-i pe cei tineri care au intrat pe „orbita” echipei mari în ultimele săptămâni, în principal din cauza infectării cu Covid a majorității jucătorilor, salariul cel mai întâlnit la FCSB este de 10.000 de euro.

Ambii portari ai echipei, Vlad și Straton, sunt la 10.000 de euro lunar acum, primul începând de la 1 octombrie. Va fi interesată disputa dintre ei pentru postul de titular. Pe lângă cei amintiți anterior cu 10.000 de euro (Miron, Panțîru, Olaru), mai sunt câțiva elevi ai lui Petrea pe acest etaj financiar: Vână, Cristea, plus veteranul Filip.

Salarii peste media generală a echipei mai au Olimpiu Moruțan, un alt jucător cu care Becali e sigur că-și va umple buzunarele, dar și Dragoș Nedelcu și Răzvan Oaidă, așteptați să reintre în circuitul echipei pe finalul acestui an.

Alte salarii importante de la FCSB:

– 14.000 de euro lunar: Olimpiu Moruțan

– 12.000 de euro lunar: Răzvan Oaidă, Dragoș Nedelcu

– 10.000 de euro lunar: Andrei Vlad, Ionuț Vână, Iulian Cristea, Lucian Filip

– 7.000 de euro lunar: Alexandru Buziuc, Adrian Șut

Antrenorul principal Toni Petrea și preparatorul Thomas Neubert nu au avut salarii de pandemie! Neamțul este „șeful” lui Petrea la bani!

În privința staff-ului tehnic al celor de la FCSB, Toni Petrea și Thomas Neubert, nu au avut parte de salarii de pandemie. Ei au venit înainte de finala Cupei cu Sepsi, pe care FCSB și-a adjudecat-o după 1-0 la Ploiești.

Este interesant că Petrea, omul trecut în hârtii ca antrenor principal, are un salariu de 5.000 de euro lunar, la fel ca și Bogdan Vintilă, cel pe care l-a înlocuit. Petrea este însă la jumătate din contractul neamțului Thomas Neubert, creierul pregătirii fizice, care a fost convins de Gigi Becali să revină la FCSB pentru 10.000 de euro lunar!

  • 20.000 de euro lunar era cel mai mare contract lunar de la FCSB în sezonul anterior și îi aparținea lui Adi Popa. Acesta mai lua 50.000 de euro și de la Reading, cu care a terminat contractul în iunie 2020
  • 45.000 de euro lunar câștigă împreună acum la FCSB cei trei jucători pe care Gigi Becali e convins că-i va vinde cu milioane de euro: Man, Coman și Moruțan

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 1,80 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×