Fotbal international

Decizia lui Pep Guardiola după excluderea lui Manchester City din Champions League: „Ne pot retrograda și în liga a patra, tot aici voi fi”

17.02.2020 | 16:32
Decizia lui Pep Guardiola dupa excluderea lui Manchester City din Champions League Ne pot retrograda si in liga a patra tot aici voi fi
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola ar fi transmis că nu se gândește să plece de la Manchester City, după ce UEFA a decis excluderea clubului din competițiile europene pentru următoarele două sezoane.

Pep Guardiola nu se gândește să plece de la City

Lumea fotbalului a fost surprinsă la sfârșitul săptămânii trecute, când, de nicăieri, UEFA a anunțat că Manchester City este exclusă din competițiile continentale din următoarele două stagiuni, din cauza nerespectării fair play-ului financiar.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după decizie, au apărut, poate firesc, nenumeroase speculații cu privire la posibile plecări ale jucătorilor importanți de la City și a antrenorului Pep Guardiola, poate firești în cazul în care decizia UEFA se va păstra și la TAS, având în vedere faptul că actualul lot al „cetățenilor” a câștigat tot ce se putea câștiga în Anglia, singurul trofeu care îi lipsește fiind Champions League.

Totuși, în cadrul unei discuții din vestiar, Guardiola le-ar fi transmis jucătorilor săi că nu există posibilitatea să plece de la Manchester City, chiar dacă decizia va deveni definitivă după judecarea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

ADVERTISEMENT

Indiferent de ce se va întâmpla, în ce ligă vom fi, eu tot aici voi fi. Ne pot retrograda și în League Two (n.r. liga a patra din Anglia), și tot aici voi fi. Acesta este un moment în care trebuie să rămânem uniți”, a transmis Guardiola, conform Skysports.

  • 30 iunie 2021 este data în care expiră contractul lui Pep Guardiola cu Manchester City

Raheem Sterling, ferm pe poziție

Alături de Pep Guardiola, Raheem Sterling este un alt nume important de la Manchester City care a transmis că nu ia în calcul plecarea de pe „Etihad Stadium”, indiferent de rezultatul procesului de la TAS.

ADVERTISEMENT

Dacă prezența în cea mai importantă competiție intercluburi este incertă pentru următoarele două stagiuni, Manchester City atacă în acest sezon primul trofeu al Champions League din istoria clubului.

În optimi, formația lui Pep Guardiola întâlnește Real Madrid, câștigătoare a trei dintre ultimele patru ediții. Turul „dublei” va avea loc la Madrid, pe 26 februarie, în timp ce manșa secundă este programată pe 17 martie, la Manchester.

ADVERTISEMENT