News

Decizia MAI în cazul comisarului Ciocan, după scandalul provocat în secția de poliție. Reacția lui Lucian Bode

FANATIK vă spune care a fost decizia MAI în cazul comisarului Ciocan, după scandalul din secția de poliție. Ministrul Lucian Bode a reacționat în acest caz.
08.07.2021 | 20:00
Decizia MAI in cazul comisarului Ciocan dupa scandalul provocat in sectia de politie Reactia lui Lucian Bode
ADVERTISEMENT

Comisarul-şef Christian Ciocan a fost protagonistul unui episod scandalos. Acesta a fost prins în trafic încâlcând legea cu nu mai puțin de șapte fapte.

Ulterior, a fost filmat în secția de poliție, certându-se cu unul dintre polițiștii care l-au sancționat corespunzător. Cazul a intrat în atenția Ministerului Afacerilor Interne, care a luat măsuri.

ADVERTISEMENT

Decizia MAI în cazul comisarului Ciocan, după scandalul provocat în secția de poliție. Reacția lui Lucian Bode

Împuternicirea comisarului-şef Christian Ciocan în funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI a încetat, prin decizie a ministrului de Interne, Lucian Bode, după faptele prezentate în spațiul public la data de 7 iulie.

Tot atunci, demnitarul a cerut efectuarea unei anchete în acest caz: „în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini referitoare la o situaţie înregistrată în municipiul Bucureşti, cu referire la respectarea prevederilor rutiere, în care sunt implicaţi angajaţi din diferite structuri ale MAI, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat efectuarea de verificări pentru stabilirea datelor exacte şi pentru o informare corectă a opiniei publice.

ADVERTISEMENT

„În funcţie de rezultatul acestor cercetări, vor fi dispuse măsuri legale în consecinţă,” a transmis MAI. Ulterior, instituția a venit cu precizări, afirmând că Ciocan va rămâne în Poliție, dar într-o funcție de executare.

„Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în legătură cu situaţia expusă în spaţiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofiţerului de poliţie din funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI. În continuare, comisarul-şef de poliţie Ciocan Christian îşi va desfăşura activitatea în funcţia de execuţie ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române,” a informat instituția joi, 8 iulie.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode nu a fost prea încântat de modul cum au reaționat polițiștii. El a explicat că e nevoie să se lămurească mai multe aspecte în acest caz.

Reacția lui Lucian Bode

Anterior deciziei anunțate, ministrul de Interne a cerut o anchetă. El a transmis și că modul în care s-au derulat acțiunile polițiștilor, prin filmarea și distribuirea imaginilor în spațiul public, nu sunt tocmai normale.

ADVERTISEMENT

„Am văzut şi eu acele imagini. Sunt câteva chestiuni care îmi sunt neclare, motiv pentru care am solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă. Astăzi o să am acel raport şi pe baza a ceea ce mi se va raporta voi lua măsuri,” a declarat Lucian Bode.

„Am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual. Era un spaţiu administrativ, puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului, evident public,” a explicat ministrul.

„În al doilea rând trebuie lămurit ce s-a întâmplat în ziua respectivă, pentru că, pe de o parte, înţeleg, aşa cum spuneţi voi, că a încălcat (Christian Ciocan – n.r.) şapte reguli de circulaţie, pe de altă parte permisul nu i-a fost reţinut, amenda nu a fost plătită şi vreau să văd procesul verbal, a fost întocmit cu obligaţia de a preda permisul de conducere în termenul legal sau se suspendă de drept,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT