Hotnews

Decizia neaşteptată. Premierul georgian şi-a anunţat demisia

Premierul georgian, Irakli Garibaşvili, şi-a anunţat miercuri demisia, spre surpriza generală, în timp ce coaliţia aflată la putere încearcă să-şi întărească popularitatea în vederea...
23.12.2015 | 21:02
Decizia neaşteptată. Premierul georgian şi-a anunţat demisia
ADVERTISEMENT

Premierul georgian, Irakli Garibaşvili, şi-a anunţat miercuri demisia, spre surpriza generală, în timp ce coaliţia aflată la putere încearcă să-şi întărească popularitatea în vederea alegerilor legislative din 2016, informează AFP.

“Am luat decizia de a demisiona din funcţie”, a declarat, într-un mesaj televizat către naţiunea georgiană, şeful executivului de la Tbilisi. “Toate funcţiile sunt temporare, doar Dumnezeu şi Patria sunt eterne”, a adăugat el, fără a oferi explicaţii în legătură cu decizia sa.

ADVERTISEMENT

Numit în funcţia de premier în noiembrie 2013, Irakli Garibaşvili, în vârstă de 33 de ani, a devenit la momentul respectiv cel mai tânăr şef de guvern din Europa.

Aproape total necunoscut înainte de a fi numit în funcţia de ministru de interne, în octombrie 2012, Garibaşvili era considerat un aliat apropiat al miliardarului şi fostului premier Bidzina Ivanişvili, a cărui coaliţie, ‘Visul georgian’, a câştigat în acelaşi an alegerile legislative din Georgia, punând capăt dominaţiei partidului Mişcarea Naţională Unită a fostului preşedinte Mihail Saakaşvili.

ADVERTISEMENT

Licenţiat al Universităţii Sorbona de la Paris, unde a studiat relaţii internaţionale, Irakli Garibaşvili a condus Fundaţia de caritate a miliardarului şi a lucrat la banca acestuia, precum şi pentru casa de discuri a fiului lui Ivanişvili, interpret de rap.

Potrivit opozanţilor georgieni, demisia lui Garibaşvili s-ar putea înscrie în eforturile coaliţiei aflate la putere de a stăvili puternica sa scădere în popularitate pe fondul crizei economice, în vederea alegerilor parlamentare din octombrie 2016.

sursa: realitatea.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri