Peste 100 de milioane de conturi vor fi interzise conform zvonului din ultimele luni. Mii de români sunt contrariați de decizia luată de platfoma Netflix, aceea de a nu mai permite utilizarea aceluiași abonament de mai mulți oameni. Compania de streaming este împotriva partajării de parole, și, conform celor de la The Independent, sunt sfătuiți să își facă propriul contract.
Utilizatorii din România sunt nemulțimiți de hotărârea luată de cei de la conducerea Netflix, asta pentru că, ei vor fi afectați din punct de vedere financiar. În acest moment românii pot achiziționa trei tipuri de abonamente: basic – pentru un singur dispozitiv, standard – pentru două dispozitive și premium – patru dispozitive.
Se pare că, peste 100 de milioane de abonați partajează conturile de Netflix, deși, ”termenii și condițiile” interzic asta încă de la începutul lansării companiei de streaming. La realizarea unui contract este făcută precizarea că abonamentul nu trebuie folosit decât într-o singură gospodărie. Însă, până de curând nu s-a pus problema verificării celor care fac asta.
În primă fază, Neflix anunță că se va face o analiză a celor care își împart conturile. Detectarea celor care partajează se va lăsa cu blocarea logării și cu încurajarea să își facă un cont propriu plătit.
Compania a fost pusă în fața numeroaselor întrebări, una dintre ele fiind aceea dacă, în momentul unei vacanțe, utilizatorii sunt nevoiți să plătească extra pentru logarea pe un alt discpozitiv.
Astfel, Netflix susține că nu va exista niciun impediment să vizioneze filme dacă aceștia călătoresc, fie că vor deschide aplicația de pe televizoare sau dispozitive mobile.
Sistemul de conturi individuale a fost testat doar în America Latină, urmând să fie implementa pe o scară mult mai mare, în cel mai scurt timp.
Netflix a avut o creștere de 7,7 milioane de abonați în trimestrul al patrulea, până la un total de 231 de milioane, cât populația Pakistanului, țară în top cinci cele mai numeroase.
De asemenea, și la capitolul venituri, compania a avut încasări record de 32 de miliarde de dolari, cu un profit net anual de 4,5 miliarde de dolari.