Sport

Decizia pe care o laudă Dumitru Dragomir în tot haosul de la Sf. Gheorghe: “Spărgeau tot, făceau praf orașul”. Video exclusiv

Dumitru Dragomir (76 de ani), fostul președinte al LPF, a comentat incidentele istorice de la meciul Sepsi Sfântu Gheorghe - FC U Craiova 1948.
30.01.2023 | 23:26
Decizia pe care o lauda Dumitru Dragomir in tot haosul de la Sf Gheorghe Spargeau tot faceau praf orasul Video exclusiv
Dumitru Dragomir e de părere că FC U Craiova 1948 ar putea primi până la 10 etape de suspendare. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a revenit în forță la emisiunea „Profețiile lui Mitică” și a vorbit despre scandalul de xenofobie și rasism de la Sepsi – FC U Craiova 1948.

Dumitru Dragomir îl felicită pe Andrei Chivulete și pe șeful Jandarmeriei din Sfântu Gheorghe: „Distrugeau tot!”

Fostul președinte al LPF a făcut din nou spectacol la noua emisiune FANATIK, „Profețiile lui Mitic㔄După părerea mea, arbitrul a făcut foarte bine ce a făcut! O dată trebuia în această țară să oprim asemenea manifestări. Conform regulamentului și Sepsi e un pic vinovată! Ei trebuiau să evacueze imediat, dar dacă evacuau prădeau orașul! Spărgeau vitrine, distrugeau tot!”.

ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir și-a adus aminte de un alt meci care a fost aproape să fie oprit din cauza scandărilor xenofobe și rasiste: „Băi, sunteți nebuni?! Eu am pățit-o la Rapid când era Băsescu în tribune! La meciul cu Steaua (n.r.FCSB), nu vă amintiți? Tot așa, a oprit arbitrul meciul și nu a vrut să mai reia! 

Eu eram observatorul. Băsescu a albit în tribună când a văzut ce se întâmplă. S-a speriat! Te pui cu mulțimea?! Orice ai spune, Băsescu e fără frică! Cred că e operat de frică! Toți au venit: ‘Gata, domne, oprește meciul!’. I-am făcut semn că nu! Și zicea: ‘Nea Mitică, dacă se oprește meciul, e deranj mare!’. Când ieșeau spărgeau tot și făceau prăpăd! Ce, domne! Mașini, tot!”, a dezvăluit Dragomir, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir felicită forțele de ordine pentru cum au gestionat situația: „Bine a făcut că nu i-a scos!”

Dumitru Dragomir e de părere că dacă Peluza Sud 1997 ar fi fost evacuată, s-ar fi dezlănțuit iadul în Sfântu Gheorghe: „Iar ăla de la Sepsi, care n-a dat ordin să scoată suporterii, ăla de la Jandarmerie a fost băiatul deștept! Bine a făcut că nu i-a scos! Ce erau ei înfierbântați și luați de băutură și de toată pălinca de pe-acolo… Spărgeau tot, mă! Distrugeau tot! 

Șeful Jandarmeriei de la Sfântu Gheorghe trebuie felicitat și promovat! Domne, că organizatorii! Păi cine avea curaj să scoată 3-400 de oameni afară?! Când era așa înfierbântați. Nu! Ei trebuiau să își măsuri și Craiova trebuia să trimită o adresă, nu că nu organizează deplasarea, ci să își ia măsuri să nu îi primească la meci. Îi lua în gară sau la granița județului și nu îi primea! Cum s-a întâmplat și în altă parte”.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, „Oracolul din Bălcești” îi ia apărarea lui Adrian Mititelu: „Pentru că aici nu sunt suporteri, sunt niște huligani. Eu ar trebui să fiu împotriva lui Mititelu. Nu! El și fi-su n-au nicio vină aici! Galeria a vrut să îi curețe pentru că nu s-au purtat frumos cu ei. De data asta n-au nicio vină, pentru că sunt pedepse individuale și colective: articolul 54”.

Dumitru Dragomir anunță că FC U Craiova 1948 ar putea primi o suspendare record: „De la 2 la 10 etape fără spectatori”

Dumitru Dragomir a dezvăluit ce riscă echipa lui Adrian Mititelu în urma acestor incidente: „Meciul e pierdut cu 3-0, dar s-ar putea să le dea de la 2 la 10 etape fără spectatori conform regulamentului. 5-6 etape ușor! Plus asta, dacă au fost filmați individual cei care propagă rasismul, dau de dracu rău de tot și nu se pune în aplicare doar Legea 4!”.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al LPF nu înțelege mentalitatea ultrașilor și dă un exemplu concret: „Asta e o tâmpenie! Noi avem un milion de români plecați în Italia! Înseamnă că italienii ce să strige: ‘Români, afară din Italia!’. În Spania la fel, peste un milion: ‘Români, afară din Spania!’. În Anglia peste 500.000! Nu se poate așa ceva! Mai ales că ăștia sunt români ca noi, mă!. A, că sunt de naționalitate… Păi pot să fie de toate naționalitățile! Asta este legea internațională mă! Din contră, trebuie să avem grijă de ei!”.

VEZI VIDEO MAI JOS

Mitică Dragomir dă exemplul românilor din Ucraina: „E fără precedent în istoria modernă a Europei!”

Mitică Dragomir consideră inuman modul în care românii din Ucraina au fost tratați de către guvernul lui Zelenski: „ Nu ce fac ucrainienii cu românii noștri din Ucraina! Asta e bătaie de joc! Dar democrația… Tu uiți ce a făcut Zelenski cu românii noștri din Basarabia și bisericile ortodoxe? E fără precendent în istoria modernă a Europei! Să dai foc la biserici și să faci percheziții în biserici și mănăstiri… Eu ce vorbesc văd și eu pe televizor! Dar cine a dat ordin? Am dat eu?! 

Nu se poate așa ceva! Și noi suntem un popor cald, primitor! Noi am fost asupriți de turci, austro-ungari și ne-am purtat frumos cu toți! La noi la hotel vin cel puțin 10-16 ucrainieni pe zi. Fiul meu are grijă de ei în mod deosebit! Nu e ușor să suporți un război și nu știi dacă mai găsesc ceva când se întorc”.

Dragomir a vrut să sublinieze încă o dată tăria de caracter de care a dat dovadă centralul Andrei Chivulete: „Nu credeam că are sânge în instalație, dar e de felicitat! Îmi scot pălăria în fața lui! N-am avut ocazia, că ieri s-a întâmplat, dacă mă întâlnesc cu el îl felicit. Trebuia odată să se închidă robinetul! Bravo lui! Iar pentru vinovați sunt pedepse individuale! Eu nu sunt de acord să îi bage la pușcărie! Poți să îi dai 10-15 ani interdicție pe stadion!”.

Dumitru Dragomir e convins că astfel de incidente nu vor mai avea loc pe stadioanele din România: „Fac pariu pe cât vrei!”

Dumitru Dragomir e convins că ceea ce s-a întâmplat la Sepsi – FC U Craiova 1948 a fost un semnal de alarmă pentru facțiunile ultras ale tuturor echipelor: „Începând de acum s-a terminat cu astea! Fac pariu pe cât vrei! Vai de mine! Uite că a fost un arbitru. Mititeii nu sunt vinovați de nimic. Au viață grea pentru că nu te poți pune cu mulțimea.

Ei n-au înțeles și au crezut că sunt cei mai șmecheri. Ei nu știu ce-i Craiova! Eu am trăit acolo și știu! Sau dacă știu sunt ignoranți. Eu vă spun: nu sunt 2-3! E o mulțime! Îți dai seama… Se putea întâmpla o mare nenorocire acolo. Dacă îi scotea de pe stadion. O să joace 4-5 meciuri fără spectatori. I-aș recomanda să se ducă la Târgu-Jiu”, a mai spus „Don Corleone”.

ADVERTISEMENT