News

Decizia privind vaccinarea copiilor între 12-15 ani este așteptată vineri. Ce a anunțat ministrul Sănătății din România

Vineri va fi anunțată decizia privind vaccinarea copiilor între 12-15 ani.
28.05.2021 | 09:22
Decizia privind vaccinarea copiilor între 12-15 ani este așteptată vineri. Ce a anunțat ministrul Sănătății din România
Vineri va fi anunțată decizia privind vaccinarea copiilor între 12-15 ani. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Agenţia Europeană a Medicamentului va anunța, vineri, ce decizie a fost luată în privința vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Ministrul Sănătății din țara noastră a făcut deja un anunț în acest sens.

Decizia pentru vaccinarea copiilor de 12-15 ani, așteptată vineri

Decizia Agenţiei Europene a Medicamentului privește folosirea serului Pfizer/BioNTech pentru copiii. Acesta este deja folosit pentru cei cu vârste de peste 16 ani, informează HotNews.

Vineri este așteptată, așadar, această decizie, iar în cazul în care vaccinul este aprobat, atunci el va deveni primul care este acceptat pentru vaccinarea adolescenților.

ADVERTISEMENT

În cazul în care el primește un aviz pozitiv, copiii cu vârste cuprinse între 12-15 ani din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor primi acest ser.

La începutul lunii mai, directoarea executivă a Agenţiei Europene a Medicamentului a anunțat că vor fi evaluate în mod accelerat datele trimise de Pfizer/BioNTech și iată că decizia va fi anunțată la finalul aceleiași luni.

ADVERTISEMENT

Evaluarea a fost făcută deosebit de rapid, având în vedere că aceasta era așteptată abia la începutul lunii iunie. Poziția României în cazul în care acest vaccin va fi aprobat este una pozitivă.

Ce a declarat Ioana Mihăilă despre poziția României, în cazul aprobării

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că așteaptă această decizie, iar România va începe cât mai repede posibil vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani. Ea mai transmis că pentru vaccinare trebuie obținut acordul părinților.

ADVERTISEMENT

”Aşteptăm cu nerăbdare decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului, cât de repede posibil vom aproba şi noi şi vom începe vaccinarea la această grupă de vârstă. Evident că vaccinarea va avea nevoie şi de acordul informat al părintelui.

Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie aşa încât copii care nu neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare”, a declarat Ioana Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Când ar putea începe vaccinarea copiilor

Despre momentul în care va fi posibilă vaccinarea acestei grupe de vârstă, dacă decizia va fi adoptată, Ioana Mihăilă a spus că rapiditatea începerii operațiunilor depinde de modificările din Registrul Electronic de Vaccinare, dar și de cât de repede pot fi transmise procedurile medicilor de familie.

”Cred că depinde cum se iau deciziile în cadrul CNCAV, depinde şi cât de repede ne ajustăm pe partea procedurală, acele modificări în Registrul electronic de vaccinare şi cât de repede transmitem procedurile către centrele de vaccinare şi către medicii de familie implicaţi în aceste procese”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri