News

Decizia PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea. Ce s-a stabilit la sedinta de urgenta

27.05.2019 | 16:56
Decizia PSD dupa condamnarea lui Liviu Dragnea Ce sa stabilit la sedinta de urgenta

Partidul Social Democrat încearcă să se regrupeze după ce liderul Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare. PSD caută acum decizia salvatoare și anunță că strânge în jurul unor oameni care au mai trecut prin vremuri tulburi. Social democrații au precizat că mâine vor avea CEx, o ședință în urma căreia vor stabili mai multe probleme. Printrele cele mai fierbinți lucruri se află șefia partidului, una rămasă acum în aer.

Decizia PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea

La sediul din Băneasa al PSD-ului au venit deja oamenii cu un cuvânt greu de spus în partid. Din câte se pare există două tabere. Pe de o parte se află vechea gardă, cea care l-a susținut pe Liviu Dragnea până în pânzele albe și care ar vrea ca partidul să fie condus de Lia Olguța Vasilescu, în timp ce o a doua grupare o preferă pe Viorica Dăncilă, actualul premier al României și cea care a preluat din mers interimatul.

Un singur lucru este cât se poate de cert. Indiferent de cine va ajunge să conducă, cei din PSD au anunțat că nici nu se gândesc să renunțe la guvernare pentru că au câștigat acest drept prin vot democratic în decembrie 2016. Au existat și voci care au cerut încă de ieri decapitarea lui Dragnea. Marian Oprișan a fost cel mai supărat de rezultatul înregistrat de PSD la alegerile europarlamentare și a precizat clar că Dragnea trebuie să-și dea demisia.

Decizia PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea. Dragnea
Liviu Dragnea a mai are un dosar pe rol. Sursă foto – facebook

Cine vine după Dragnea

Robert Negoiță a continuat și el tirada și a transmis că partidul merge într-o direcție total eronată și că e cazul ca Liviu Dragnea să renunțe. A făcut-o obligat după ce ICCJ l-a condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. “Mâine va fi convocată ședința Comitetului Executiv al PSD pentru a lua act de demisia lui Dragnea și numirea lui Dăncilă ca interimar”, au explicat cei din PSD.

De reamintit că Liviu Dragnea mai are un dosar pe rol ceea ce ar putea însemna că pedeapsa de 3 ani și 6 luni de zile ar urma să crească dacă liderul PSD este găsit vinovat. Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 15 iulie 2016. Judecata pe fond a început la instanța supremă pe 31 ianuarie 2017 și s-a finalizat pe 15 mai 2018, după 15 termene de judecată.