Life

Decizia Reginei Elisabeta care i-a lăsat pe britanici în lacrimi. Ce a hotărât la puțin timp de la moartea prințesei Diana

Decizia Reginei Elisabeta care i-a readus popularitatea printre supuși și care i-a făcut pe unii chiar să plângă. Ce a hotârât după moartea Prințesei Diana.
19.09.2022 | 18:03
Decizia Reginei Elisabeta care ia lasat pe britanici in lacrimi Ce a hotarat la putin timp de la moartea printesei Diana
Ce a hotărât Regina Elisabeta a II-a după moartea Prințesei Diana. Foto: Colaj Fanatik / capturi video National Geographic
ADVERTISEMENT

Casa Regală Britanică a mai trecut printr-o dramă de mare anvergură atunci când Prințesa Diana s-a stins din viață la doar 36 de ani. Decizia luată de regină după decesul ei a recâștigat inima poporului.

Ce a hotărât Regina Elisabeta a II-a după moartea Prințesei Diana

Moartea Prințesei Diana a fost un eveniment tragic pentru întreaga lume, mama lui William și Harry fiind iubită de toată lumea, nu numai de supușii regatului britanic.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu erau deloc în cele mai bune relații, având în vedere că Charles și Diana au divorțat, Regina Elisabeta a II-a a luat o decizie istorică și care a avut ca efect recâștigarea propriului regat.

Poporul o învinuia pe regină pentru despărțirea dintre Regele Charles și Prințesa Diana, astfel că s-a petrecut o răcire a relațiilor din regalități și poporul lor, lucru adâncit de moartea prințesei, pentru care unii au învinuit-o tot pe Regina Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

Înmormântarea Prințesei Diana, una asemenea unei regalități

Astfel, pentru a fi din nou în inimile supușilor săi, Regina Elisabeta a II-a a luat decizia ca înmormântarea Dianei să fie ca cea a unei regalități, chiar dacă ea nici nu mai făcea parte din Familia Regală Britanică, pentru că divorțase de Charles și chiar își refăcuse viața după despărțire cu milionarul alături de care a și murit.

Pentru că nu exista un plan de urmat în cazul morții Prințesei Diana, așa cum se întâmpla în cazul tuturor membrilor Familiei Regale, Regina Elisabeta a decis să aplice Tay Bridge, care era planul de înmormântare al Reginei Mamă.

ADVERTISEMENT

Drapelul a fost coborât în bernă, lucru care nu se mai întâmplase decât când Regina era plecată. Inclusiv sicriul în care a fost înmormântată Diana a fost unul doar pentru regi sau regine, adică de plumb.

Acesta a fost acoperit cu drapelul Casei Regale Britanice. Regina Elisabeta chiar a ținut un discurs despre Prințesa Diana.

ADVERTISEMENT

„La bine şi la rău, ea nu şi-a pierdut niciodată capacitatea de a zâmbi şi de a râde, şi nici de a-i inspira pe ceilaltţi cu căldura şi bunătatea ei.

Am admirat-o şi respectat-o pentru energia şi angajamentul ei faţă de ceilalţi”, spunea Regina Elisabeta a II-a despre Prințesa Diana în discurs.

Dar un gest făcut în timpul înmormântării propriu-zise este cel care a rămas în istorie și care a amuțit o întreagă lume.

Regina Elisabeta a II-a a plecat capul în momentul în care sicriul Dianei a trecut pe lângă ea, gest pe care nu l-a mai repetat niciodată.

ADVERTISEMENT